Els casos del ‘Departamento Q’ de Jussi Adler-Olssen ariben al cinema

Sota la direcció de Mikkel Norgaard s’estrena  ‘Misericordia’ la pel·licula basada en el primer lliurament de la sèrie de l’escriptor danès.
misericordia

Amb guió de Nikolaj Arcel i del mateix , Jussi Adler-Olsen, Misericordia agafa com a punt de partida La mujer que arañaba las paredes (Maeva), la primera novel·la de la sèrie el Departamento Q.

A Misericordia, Merete Lynggaard, una jove promesa de la política danesa, es  segrestada des de fa cinc anys. Malgrat que  fa temps que la donen  per morta, la jove política, tancada i exposada als capritxos dels seus segrestadors, sap que morirà en una data determinada.
Mentre, a Copenhaguen, el policia Carl Mørck està travessant una de les èpoques més negres de la seva vida. Després de ser sorprès per l’atac d’un assassí, i patir unes tràgiques conseqüències, Carl Mørck queda relegat al nou Departament Q, dedicat a casos no resolts; aviat veu una oportunitat de demostrar la seva vàlua en descobrir les nombroses irregularitats comeses en el cas de la desaparició de Merete Lynggaard.

 

jussi adler olssen expedienteEl Departamento Q, és una sèrie de novel·les protagonitzades pel cap del departament Carl Morck que s’encarrega de resoldre els casos no resolts per la justícia anys enrere. Aquest fet li dóna llibertat perquè ‘’és molt més interessant resoldre casos antics perquè es poden rescatar els antics arxius i recordar èpoques anteriors’.
Sobre el personatge protagonista destaca que ’vaig crear a un policia, en Carl Morck que actua amb molta llibertat i que no li importa si el fan fora de la feina. En realitat sempre fa el que vol’. Jussi Adler- Olsen afegeix que ‘hi ha molt de Carl Morck en Jussi però no et sabria dir quan de Jussi hi ha en Carl Morck. Podem dir que és com m’agradaria ser i per això no li permeto que sigui així. Carl vol ser mandrós però jo no li permeto i per això vaig crear el personatge de l’Assad. Aquesta és la meva venjança!!’’.
Precisament Morck, per dur a terme les seves investigacions estarà acompanyat, per Assad, el seu peculiar assistent d’origen sirià que demostrarà en tot moment la seva intel·ligència. Sobre Assad destaca que ‘ho és tot i et pots esperar qualsevol cosa d’ell i aconsegueix un somriure sent un personatge irònic i satíric’’.

Jussi Adler-Olsen assegura que a les seves novel·les ‘’faig servir la violència a les meves novel·les per evitar els crims i la violència’. De moment, Jussi Adler-Olsen,  que viu entre Dinamarca i Barcelona, vol seguir creant bones novel·les i aconseguir el màxim de lectors i per aquest motiu destaca que el seu objectiu principal és ser llegit.