Rosa dels Vents i Ediciones B publicaran el 22 de novembre la novel·la ‘Els camins de la llum’, basada en la història del creador del sistema Braille.

L’escriptora Coia Valls, autora d”El Mercader’, ‘La cuinera’, Etheri’a entre altres obres publicarà una nova novel·la a finals de novembre. Serà la setena que publica després del relat ‘Si tu m’escoltes’ (Comanegra).

‘Els camins de la llum’ descriu la vida del creador del sistema Braille a més d’oferir una història de superació.

Els Braille, una família de basters que viu a Coupvray, un poblet situat a quatre hores de París, tenen el seu quart fill i li posen per nom Louis.

Corre l’any 1809 i el menut es converteix en l’alegria de la casa, però un infortunat accident li arravata la vista amb només tres anys. És, aleshores, quan comença el seu íntim pelegrinatge a les fosques.
Anys més tard, al Balneari de Vichy, sentint que les forces l’abandonen a causa de la tuberculosi, Louis fa memòria de fragments de la seva vida
Coupvray, París, Limoges i Vichy són els escenaris que acullen les lluites d’un home de procedència humil que segons avança l’editorial ‘ va descobrir la clau amb què els cecs trencarien les seves cadenes mentre maldava per trobar l’essència de la felicitat’.

A ‘El camí de la llum’, la majoria dels fets que s’expliquen, tenen lloc entre les parets d’un edifici lúgubre del 5è districte de París. Allí, a la Institució de Joves Cecs on Braille escriurà la seva història de superació.

El viatge torna a estar present en la nova novel·la de Coia Valls, a vegades viatges físics o interiors. L’autora destacava l’any 2016 a L’Illa dels Llibres ‘ Viatjar és viure. La vida és una metàfora del viatge. M’interessa profundament el trajecte individual i col·lectiu, els imputs que ens fan avançar i recular i l’experiència que se n’extreu.’
En aquesta ocasió el protagonista recorrerà els camins que l’hauran de portar a la llum que l’il·lumini a ell i als altres cecs que el precediran.

De moment Coia Valls segueix publicant una novel·la per any, des de l’any 2010 quan debutava amb ‘La princesa de Jade’.
Per llegir ‘Els camins de la llum haurem d’esperar’ fins al 22 de novembre.