‘El sentit d’un final’ de Julian Barnes.

La novel·la va guanyar el Premi man Booker 2011.

Amb  la novel·la El sentit d’un final(Angle editorial/Anagrama), l’escriptor anglès Julian Barnes va guanyar el prestigiós Premi Man Booker 2011.

La novel·la reflexiona sobre la memòria i els records d’un jubilat que  a partir del record del suïcidi d’un amic de la infància haurà de fer revisió del seu passat. 

Tony Webster és un jubilat de vida tranquil·la, divorciat amistosament, i aparentment en pau amb la seva vida. Però una carta d’un bufet d’advocats l’abocarà a revisar el seu passat, especialment la seva joventut. Just abans d’anar a la universitat, el seu grup d’amics s’havia ampliat amb l’Adrian Finn, el més seriós i intel·ligent de tots quatre. Van jurar ser amics per sempre, però que l’exnòvia d’en Tony comencés a sortir amb l’Adrian va posar-los a prova.

[pullquote]Julian Barnes és un autor de prestigi que ha publicat El lloro de Flaubert, Història del món en deu capítols i mig, Arthur i George, Res a témer i Pulsacions.[/pullquote]

Ara, passats més de quaranta anys, Tony Webster s’adona que potser no tot va succeir com ho havia recordat. Perquè la memòria és imperfecta i pot fer aflorar velles vivències i nous remordiments. I, fins i tot, obligar-te a reinterpretar tota una vida.