El Saló Internacional del Còmic de Barcelona tanca amb 118.000 visitants

La xifra suposa un augment de 5.000 visitants respecte a l’edició de l’any passat.

blacksad

Un any més el Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrat a la  Fira Barcelona-Montjuïc ha aconseguit superar la xifra de visitants.

 

Noms com els de Frank Miller Ben Bocquelet, Brian Azzarello, Cyril Pedrosa, Koren Shadmi, Lele Vianello, Mayon Lafayole, Mike Carey Abirached o Zerocalcare a nivell internacional o Francisco Ibáñez  han estat els protagonista de l’edició d’aquest any.

 

Per Carles Santamaria, secretari general de FICOMIC, entitat organitzadora del certamen “el creixement sostingut del Saló en visitants, activitats, expositors i autors mostra que el còmic i tot el que l’envolta interessa cada cop a més gent”. Assenyala que part d el’e`xit són també les visites dels grups escolars enguany, que s’han incrementat un 30% respecte a l’any passat i ha afegit: “També han resultat molt productives les entrevistes que editors estrangers i nacionals han mantingut amb els nostres autors de cara a què puguin publicar els seus còmics”.

 

Durant els quatre dies, els assistents han pogut gaudir de grans exposicions, com Vinyetes sobre rodes, on s’ha vist el gran protagonisme dels vehicles en el còmic; la mostra d’homenatge a Francisco Ibáñez; la de superheroïnes; la de novel·la gràfica de contingut social; els nous il·lustradors i la dedicada a Luis Bermejo. Respecte a les exposicions dels guanyadors de l’any passat, cal esmentar el gran èxit de les mostres d’Enrique Sánchez Abulí, Miki Montlló i Las Meninas, aquesta última amb la col·laboració del Museo Nacional del Prado i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

En aquesta ocasió, els premis del Saló han reconegut la trajectòria de Josep Maria Blanco amb el Gran Premi; Els Fantasmes de Gaudí d’El Torres i Jesús Alonso ha obtingut el premi a la Millor Obra; Javi de Castro va guanyar el premi Autor Revelació patrocinat per la Fundación Divina Pastora;  i Una aventura de Spirou. El botones de verde caqui, de Yann i Olivier Schwartz, ha guanyat el guardó Millor Obra Estrangera. L’obra d’Alessandro Barbucci i Christophe Arleston, Ekhö. Mundo Espejo 3. Hollywood Boulevard ha rebut el guardó a Millor Còmic Publicat a Espanya el 2015, assignat per votació popular.