El Saló del Manga de Barcelona bat un nou rècord de participants

137.000 seguidors del manga han passat pel recinte firal de Barcelona demostrant el gran interés per la cultura japonesa.

salo manga 2015El XXI Saló del Manga de Barcelona ha finalitzat amb molt bones xifres pel que a l’assistència i també a la qualitat de les propostes presentades.

Ha estat una edició marcada per les efemèrides del 30è aniversari de Super Mario Bros, la icona de Nintendo, i el 70è aniversari de els bombardejos atòmics, recordats a través de l’exposició Mangas Atómics i del testimoni personal de la supervivent d’Hiroshima, Sadae Kasaoka.
Entre els dibuixants convidats com Inio Asano, autor de Buenas Noches, Punpun, Tetsuya Tashiro (Akame ga kill!), Io Sakisaka, autora d’Aoha Ride, han estat unes de les principals atraccions del certamen amb la realització de trobades amb els seguidors i oferint Classes Magistrals de manga.

El Saló del Manga 2015 també ha comptat amb la presència d’Aurora García Tejado i Diana Fernández Dévora, conegudes com a Studio Kôsen; Florent Maudoux i Sourya, els quals han presentat l’àlbum Rojo; el del productor de Caballeros del Zodíaco: La leyenda del santuario, Yosuke Asama; així com els del director Tadayoshi Yamamura i del productor Norihiro Hayashida de l’última pel·lícula de Dragon Ball Z La resurrección de “F”; i el del propi Tsuneo Sanda, il·lustrador japonès de Star Wars.

El Saló del Manga de Barcelona premia les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l’1 de setembre de 2014 i el 31 d’agost de 2015. Es tracta d’uns guardons sense dotació econòmica, però que volen reconèixer els millors mangas a criteri del públic.

 Els guanyadors dels premis del XXI Saló del Manga de Barcelona són:
 
Millor Shonen Manga: A Silent Voice, de Yoshitoki Oima (Milky Way Ediciones)

Millor Seinen Manga: Los dioses mienten, de Kaori Ozaki (Milky Way Ediciones)

Millor Shojo Manga: Aoha Ride, de Io Sakisaka (Editorial Ivrea)

Millor Kodomo Manga: Plum. Historias gatunas, de Natsumi Hoshino (Norma Editorial)

Millor Manga d’autor espanyol: Corazón de Melón, de Xian Nu (Laura e Irene) (Fandogamia)

Mejor DVD o Blu-Ray de anime: Ataque a los Titanes (Selecta Visión)

Millor Pel·lícula d’anime emesa a la TV: El Castillo Ambulante (eOne Films)

Millor Autor de manga en actiu: Inio Asano

 Millor Fanzine de o sobre manga: PROJECT 81

FICOMIC ja treballa en el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del 5 al 8 de maig de 2016 a Fira Barcelona Montjuïc.
Per la seva banda, el XXII Saló del Manga de Barcelona, que estarà dedicat a la relació entre la literatura japonesa amb el manga, es durà a terme del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre de 2016.