El Saló del Còmic torna a Barcelona

De l’11 al 14 d’abril al palau nº8 de  Fira Barcelona a Montjuïc on s’espera rebre uns 100.000 visitants.

 

La 31 edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona ja escalfa motors  i dels plats forts seran les exposicions,. Entre aquestes exposicions hi destaquen  ‘Per un grapat de còmics’,  dedicada al western i L’humor no es retalla,on es mostraran còmics, tires i acudits gràfics sobre les retallades socials que estan marcant aquesta crisi.

Quaderns de viatge  mostrarà  com nombrosos autors han dibuixat les seves experiències de viatge. A més, el Saló dedicarà una mostra retrospectiva al creador del Jinete Fantasma i Chispita, Ambrós, amb motiu del seu centenari. El certamen també dedicarà una mostra d’homenatge a l’editor Josep Maria Berenguer, mort en 2012.

També cal destacar ‘Els 75 anys de ‘Superman’, dedicada a les il·lustracions obra de Jerry Siegel i Joe Schuster. i Junts però no barrejats: La Patrulla-X i Los Vengadores, dues sèries creades per Stan Lee i Jack Kirby i que celebren enguany el seu 50 aniversari.

Com és habitual el Saló del Còmic també comptarà amb les exposicions dels guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2012, que va ser per a José Ortiz, i la de José Domingo, que va guanyar el premi a la Millor Obra del passat Saló per Aventuras de un oficinista japonés. L’alacantina Lola Lorente, premi a l’Autor Revelació, i el fanzine Usted, Premi al Millor Fanzine.

L’oferta continuarà amb tallers de còmic, classes magistrals, conferències, espais de videojocs  a més dels expositors  amb les darreres novetats del sector.

Pel que fa la presència d’autors La llista de convidats estrangers confirmats inclou reconeguts autors com el creador de Les Tortugues Ninja, Kevin Eastman; l’actual dibuixant de La Cosa del Pantano, Yanick Paquette; el francès Manu Larcenet (Tim Oruno, Los combates cotidianos); la italiana Lorena Canottiere, responsable de la novel·la gràfica Personitas; Liniers, autor considerat un dels millors exponents del nou humor gràfic argentí, el també argentí Ariel Olivetti; el noruec Jason; el nordamericà Gilbert Shelton, el britànic Paul Grist, l’alemany Ralf König i el reconegut dibuixant de súper herois nord-americà Adam Hughes (Wonder Woman, Batgirl). Aquesta llista també compta amb el canadenc Guy Delisle, autor de les premiades novel·les gràfiques Shenzhen, Pyongyang i Crónicas de Jerusalén i els francesos François Corteggiani i Michel Blanc-Dumont, guionista i dibuixant d’11 àlbums de La juventud de Blueberry.

Xavier Mallafré, president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, destaca la importància del sector del còmic al mercat editorial, assegurant que està “demostrant tenir una salut de ferro” en fer front a la crisi. “L’any passat, el còmic va facturar prop de 100 milions d’euros en tot l’Estat”, va afirmar. Mallafré va apuntar així mateix que la presència del còmic en les llibreries és cada vegada major. Va dir que la indústria i l’administració han d’obrir una reflexió perquè el còmic en català normalitzi la seva presència al mercat encara molt minoritària

El Saló de Còmic té el suport del Departament de Cultura la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports i la Diputació de Barcelona. El certamen se situarà en el pavelló 8 del recinte de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà uns 19.000 metres quadrats. Aquest és el novè any consecutiu que el Saló se celebra en Fira Barcelona Montjuïc.

 

Consulta les activitats a  http://comic-31.ficomic.com/default.cfm