El quart lliurament de la sèrie Millenium de Stieg Larsson arribarà a l’agost

L’escriptor suec David Lagercrantz ha estat l’encarregat d’escriure el nou lliurament de la sèrie protagonitzada per Mikael Blomkvist i Lisbeth Salander.

portades stieg larsson Millenium

Els hereus de Stieg Larsson han escollit a Lagercrantz per continuar. El que no et mata et fa més fort sortirà a la venda a tot el món el proper mes d’agost, coincidint  amb el desè aniversari de la publicació d’Els homes que no estimaven les dones a Suècia.
Les editorials Columna i Destino publican la novel·la en català i castellà respectivament.

Segons el comunicat de Grup 62,  la voluntat d’Erland i Joakim Larsson, pare i germà petit de Stieg Larsson respectivament, i gestors del seu llegat, és que els milions de lectors de la saga Millennium puguin continuar gaudint del seu univers: “En escollir David Lagercrantz per escriure el seu propi Millennium 4 volem mantenir amb vida aquells personatges i aquell món creat per Stieg Larsson. Ho veiem com una manera d’oferir als seus nombrosos lectors una esperada continuació de la saga. L’elecció va recaure en David Lagercrantz perquè creiem que és l’escriptor idoni per a aquesta tasca. David és un escriptor de gran experiència i habilitat que, al llarg de la seva obra, ha retratat personalitats úniques i genis de gran complexitat. I David Lagercrantz, sens dubte, ho farà a la seva manera”.

La trilogia formada per les novel·les:  Els homes que no estimaven les dones, La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d’aire han venut més de 75 milions d’exemplars arreu del món.

Ara serà David Lagercrantz és l’encarregat de continuar amb l’obra de Larsson, una oferta que no va poder   refusar  “No vaig poder-m’hi resistir. He rebutdiverses ofertes però cap em semblava suficientment atractiva. Quan em van presentar la idea, i després de recuperar-me del xoc inicial, no vaig veure el moment de començar a escriure. No recordo l’última vegada que em vaig sentir tan emocionat; emocionat i terroritzat, he d’afegir”.