Amb 1.129 novel·les presentades, que opten al milió d’euros de dotació econòmica, bat un nou rècords de manuscrits presentants.

L’obra guanyadorà és donarà a conèixer el 15 d’octubre en el tradicional sopar  que tindrà lloc en el Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona.

El més d’un miler d’obres presentades,461 més que a l’edició anterior, es valora des de l’organització com “una confirmació de la reputació del premi i denota l’interès que desperta el guardó en l’àmbit de les lletres a Espanya i Amèrica Llatina”.
Per primera vegada, els manuscrits es podien enviar en format digital, per mitjà de correu electrònic, un fet que “afavorit l’alta participació”.


El Premio Planeta de Novela 2023 està dotat amb un  1.000.000 d’euros per a l’obra guanyadora i 200.000 euros per la finalista. El jurat del premi està format per José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora d’Editorial Planeta i secretària del jurat amb vot.

Luz Gabás amb “Lejos de Lousiana” i Cristina Campos amb la novel·la “Històrias de mujeres casadas”van ser la guanyadora i finalista de l’any passat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here