El més vist del mes de juny a L’illa dels llibres.

El sorteig del pack de Los juegos del hambre, el Premi Llibreter 2012 i la samarreta de L’illa dels llibres, entre el més vist del mes de juny.

1-Sorteig de  la trilogia de Los Juegos del Hambre. Els concursos i sortejos de llibres continuen entre els articles més visitats del mes. El sorteig de La trilogia de Los Juegos del Hambre i el llibre oficial de la sèrie creada per Suzanne Collins ha estat la notícia més vista del mes de juny.

2-Premi Libreter 2012. El Gremi de Llibreters ha premiat en la XIII edició del Premi Llibreter les novel·les Germans gairebé bessons’ i ‘A dalt tot està tranquil’.  L’escriptora M. Mercè Cuartiella, ha guanyat el premi Llibreter de novel·la en català  2012 amb ‘Germans gairebé bessons‘ (Brau Edicions).  Pel que fa al premi ‘Altres literatures’ l’obra guanyadora ha estat ‘A dalt tot està tranquil’ (Raig verd editorial) , de  l’escriptor holandès Gerbrand Bakker.

3-Aquest estiu la samarreta de L’illa dels llibres. Si ets un nàufrag i visites L’illa dels llibres, aquest estiu vesteix-te amb la samarreta exclusiva de L’illa dels llibres.


4-Víctor Català, Bibiana Ballbè. Pío Baroja i Eduard Punset protagonistes de la selectivitat 2012. ‘Drames Rurals’ de Víctor Català (Caterina Albert) i l’article ‘De festa: estrelles i diamants a Nova York’ de la presentadora Bibiana Ballbé publicat al diari ‘Ara’ sobre el cinema a la fresca a Nova York han centrat la prova de Llengua i Literatura catalana.

 

5-Un tastet de.. L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra.  L’illa dels llibres gràcies a l’editorial La Campana us ofereix un tastet dels primers capítols de la novel·la L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra de Jonas Jonasson

 

 

7-Ada Castells s’endú el 32è Premi Sant Joan Unnim.  ‘Pura sang’ és una novel·la de misteri ambientada a Menorca. la protagonista de la novel·la arriba a l’illa  arriba buscant llum i pau per pintar després d’una relació tumultuosa, però trobarà el terror i la claustrofòbia d’una illa que amaga un secret.
El premi  Sant Joan Unnim, és un dels més ben dotats de les lletres catalanes, amb 35.000 euros lliures d’impostos, i l’edició de l’obra per part d’Edicions 62.

 

8-Cavall de guerra i La meva germana viu sobre la llar de foc guanyen el 16è Premi de Literatura «Protagonista Jove»  El premi Protagonista Jove és  una iniciativa del CLIJCAT. Des de fa setze anys el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) lliura el premi Protagonista Jove per promoure la lectura entre els infants i els joves. Aquest guardó es decideix a partir dels vots de joves lectors d’arreu dels territoris de parla catalana.

9-Els secrets del gintònic al descobert. Ara Llibres i Vador Lladó publiquen un llibre sobre la història del gintònic. Aprofitant el boom del gintònic  i també per descobrir-ne alguns secrets, l’editorial Ara Llibres publica Els secrets del gintònic, on Vador Lladó ens descobreix la història de la beguda a més de proposar-nos alguna que altre recepta per fer a  casa o assaborir un bon gintònic  en els locals  especialitzats.

10-Arrenca la celebració del centenari de Sales, Tisner i Calders.  Diverses activitats celebraran el centenari de Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Tisner.
L’any 1912 van nèixer els escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Tisner. Nascuts tots tres a Barcelona, la carrera literària dels tres autors va ser diversa, però els seus noms  formen part de la literatura catalana