El més vist del 2011: Les 10 entrevistes de L’illa dels llibres.

L’illa dels llibres ha entrevistat durant l’any 2011 a destacats escriptor com Santiago Posteguillo, Simon Scarrow, Albert Espinosa, Sílvia Alcàntara, Eduard Márquez, Najat El Hachmi, Laurent Gounelle, Ferran Torrent, David Vann, Xúlio R Trigo, Martí Gironell,Ruta Sepetys, Joaquim Carbó, Johan Theorin  entre d’altres.


L’illa dels llibres us ofereix les 10 entrevistes  més vistes del 2011.

 

1-Albert Espinosa
‘Si tu em dius vine ho deixo tot però digue’m vine’ és el títol de la darrera novel·la del guionista, director i escriptor Albert Espinosa.
Espinosa parla a l’entrevista realitzada a L’illa dels llibres  de la nova novel·la, dels seus treballas al cinema i sobretot de l’èxit de la sèrie de Tv3 ‘Polseres Vermelles’.
Albert Espinosa ha liderat el ranking dels articles més vistos cada mes.

 

 

2-Eduard Marquez
Eduard Márquez presenta la seva darrera novel·la “L’ultim dia abans de demà” a L’illa dels llibres.
L’autor d‘El silenci dels arbres i La decisió de Brandes ens ofereix una petita joia literària de 146 pàgines.
Es tracta de la novel·la més autobiogràfica que ha publicat fins ara.

  

 

3-Silvia Alcàntara
Olor de colonia va suposar el debut literari de Silvia Alcantara. Des de la seva publicació ja s’han venut més de 50.000 exemplars.
Més enllà de les vendes, Olor de colònia també  va captivar a la crítica literària, fins al punt de considerar Sílvia Alcàntara com un dels nous valors de la literatura catalana.
Ara, Sílvia Alcàntara deixa enenre el dia a dia d’una colònia tèxtil per presentar-nos La casa  cantonera (Edicions 1984). Es tracta d’una novel·la curta però molt intensa en el seu plantejament. La història arrenca just en el moment del retobament de dues germanes després de 25 anys arran de la mort de la seva mare. A partir d’aquest retrobament apareixen les tensions i les gelosies.

 

 

4-Najat El Hachmi
Després de guanyar el Premi ramon Llull amb L’últim patriarca l’any 2008, l’escriptora Najat El Hachmi publica La caçadora de cossos.
El sexe i la sexualitat femenina són els temes que aborda Najat a La caçadora de cossos.
La protagonista  és una dona, de qui desconeixem el seu nom i la seva prodecència, que ens  ofereix un relat sobre les relacions amb diversos amants. Una col·leccionista d’amants de procedència diversa; un marroquí, un  anglès, un ghanès…..

  

5-Francesc Miralles
Després de l’èxit d’El Quart Reich i La profecia 2013, l’escriptor Francesc Miralles torna a recuperar el periodista Leo Vidal per descobrir-nos un dels fets més misteriosos de la vida de Picasso i la seva estada a Horta de Sant Joan.

 

 

 

 

6-Eloi Moreno

La publicació del llibre El bolígrafo de gel verde ha estat com un conte de fades.
Eloy Moreno, el seu autor, va començar a escriure la novel·la l’any 2006 i un cop finalitzada va decidir publicar-la ell mateix. �
Eloy Moreno no  va presentar El bolígrafo verde a cap editorial, ni tampoc a cap distribuidora i per aquest motiu, va agafar una maleta  plena de llibres i va començar a viatjar de llibreria en llibreria per poder vendre-la i promocionar-la.
De mica en mica, El bolígrafo de gel verde va començar a caminar i gràcies també a un bloc dedicat a la novel·la, va aconseguir vendre uns 3.000 exemplars tot solet


7-Salvador Macip-Sebastià Roig
Salvador Macip i Sebastià Roig presenten a L’illa dels llibres: ULLALS, la novel·la guanyadors del Premi Joaquim Ruyra.
Inspirada en un cas real arran de la notícia publicada l’any 2006 en alguns mitjans de comunicació sobre uns presumptes maltractaments patits per uns nois estrangers en un reformatori de característiques molt especials, situat a l’Alt Empordà, Ullals (La Galera) ens ofereix una  història de misteri i terror

 

 

8-Jordi Cabré
Jordi Cabré presenta a L’illa dels llibres la novel·la Després de Laura, on demostra la seva gran capacitat com a narrador. Una novel·la on la música és protagonista.
El protagonista de ‘Després de Laura’ és un pianista de funerals, Salvador Dalmau,que viurà una història molt passional amb Laura, la dona del difunt.

 

9-Daniel Glattauer
Daniel Glattauer és un dels escriptors del moment. Les novel·les Contra el vent del nord  i Cada Set onades  (La Campana /Alfaguara) han estat tot un èxit.

La història d’amor entre l’Emmi Rothner i en Leo Leike i la seva relació via correu electrònic ha estat una de les històries més llegides dels darrers messos.
Enamorar-se perdudament per correu electrònic malgrat no haver-se vist mai, sembla ser que ha agradat i força.

 

10-Maria Carme Roca

L’escriptora Maria Carme Roca ha publicat més de 40 llibres. Des de literatura juvenil i infantil fins a novel·les històriques com ‘Intrigues de palau’, ‘El monestir proscrit’ i ‘Barcino’.

Maria Carme Roca és historiadora i filòloga i des de l’any 1997 es dedica professionalment a l’escriptura.
La darrera novel·la ‘Escollida pels Déus’ està ambientada a l ’Empúries  del segle IV i III, on l’escriptora  demostra una vegada més la seva capacitat com escriptora de novel·les històriques.