‘El mercader’ de Coia Valls guanya el Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres

La novel·la El mercader escollida com a Llibre de l’estiu 2012 pels lectors de L’illa dels llibres.

La novel·la El mercader, de Coia Valls (Edicions B), ha guanyat el Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre de l’estiu de cada any.

L’illa dels llibres selecciona  cada estiu, 15 títols perquè els seus  lectors puguin votar i així lliurar   el Premi dels Lectors de L’illa dels llibres al Llibre de l’estiu.

El mercader, de Coia Valls, ha estat el llibre més votat d’aquesta edició, amb  1.184  vots, seguit de L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra, de Jonas Johanson, amb 1.093, i Dansa amb dracs, de George RR Martin, amb 1.075.
En aquesta edició s’han rebut  8.641  vots.

Les votacions s’han realitzat en aquest enllaç
https://www.illadelsllibres.com/index.php/2012/07/17/vota-el-llibre-de-lestiu-2012-de-lilla-dels-llibres/

 

El mercader és la segona novel·la de Coia Valls, un retrat de la Barcelona del segle XIV i dels homes i dones que van convertir el Mediterrani en un territori segur per al comerç. Coia Valls parla  dels seus personatges com una “saga de gegants que van aixecar el nostre país”.
Amb la seva primera obra, La princesa de jade (Columna/Suma de Letras) havia guanyat el premi Néstor Luján de novel·la històrica.

Coia Valls en una entrevista realitzada el mes de març a L’illa dels llibres comentava perquè els lectors havien de llegir El mercader. 
En primer lloc, perquè aspira a complir una condició indispensable de tota novel·la, entretenir. Ser capaç també de portar-te a una altra realitat que t’atrapi, que et desperti la curiositat per conèixer aquell món que t’hi expliquen. Per tant, que t’inviti a quedar-t’hi per uns dies.
També perquè és important investigar el nostre passat, per entendre millor el nostre present.
I perquè hi trobareu un escenari documentat amb rigor, una escriptura acurada i uns personatges amb carisma, dels que pots enamorar-te o odiar-los, però que de ben segur t’acompanyaran, fins i tot després de finalitzada la lectura

 

L’any 2011, L’últim dia abans de demà d’Eduard Marquez va rebre   el Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres com a Llibre de l’estiu.

1 COMENTARI

  1. Un gran llibre per a un premi que esdevé una gran iniciativa. Enhorabona a tots!!!

Comments are closed.