Tretze anys després de l’estrena de la pel·lícula arriba a les llibreries la novel·la

L’any 2006 el director de cinema Guillermo del Toro estrenava la pel·lícula ‘El labertinto del fauno’ amb gran èxit de crítica i públic. De fet, el film va guanyar set premis Goya –incloent el de millor guió original–, a més de tres premis BAFTA –entre els quals el de millor pel·lícula de parla no anglesa–, i tres Oscar.

Tretze anys després de l’estrena de la pel·lícula les editorials Bromera i Alfaguara publiquen en català i castellà respectivament la novel·la basada en la pel·lícula que ha escrit l’escriptora alemanya Cornelia Funke.

‘El laberint del faune’ està ambientada a l’Espanya de 1944 i ens narra la història d’Ofelia, una jove que es veu obligada a traslladar-se amb sa mare a un poblet del nord per reunir-se amb el padrastre de la jove, un capità tirà i sanguinari que persegueix els maquis amagats a les muntanyes. Quan hi arriben, una mena de fada condueix Ofelia fins a un laberint en ruïnes, on trobarà el faune. La criatura assegura a Ofelia que és la princesa d’un món subterrani que va desaparèixer fa segles. Ara, finalment, la princesa podrà tornar a casa, però abans haurà de superar tres proves…

Cornelia Funke assegura que ‘tots coneixem llibres que s’han convertit en pel·lícules i com les imatges de la pantalla ens deceben perquè no poden igualar les riques imatges que la història impresa ens suggereix a la ment. Però, i si a un escriptor se li demana que faci el procés a la inversa i converteixi la seva pel·lícula favorita en paraules?’’. Precisament aquesta ha estat la proposta que va rebre l’escriptora alemanya per part del director de cinema Guillermo del Toro.

Per Funke, ‘El laberint del faune’ és ‘una prova poderosa que la fantasia pot ser al mateix temps poètica i política, i que es tracta d’una eina perfecta per comprendre la fantàstica realitat de la nostra existència’. Guillermo del Toro va demanar a Funke que anés més enllà de seguir simplement la narració de la pel·lícula.

De l’experiència viscuda Cornelia Funke assegura en la nota de l’autora que apareix a la novel·la ‘m’he sentit encantada i inspirada i he extret quantitats incalculables de riqueses creatives viatjant per dina del laberint d’un narrador genial’.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here