El Hòbbit de Peter Jackson comença el seu viatge

Arriba als cinemes  ‘El Hòbbit: Un viatge inesperat’, la primera de les tres pel·lícules basades en la novel·la de J.R.R. Tolkien, sota la direcció de Peter Jackson.


El 21 de setembre de 1937 es publicava la primera edició dd’El Hòbbit i deu anys més tard arribaria la gran obra de Tolkien amb El Senyor dels Anells.
Després d’uns anys escrivint diversos relats sobre el món imaginari de la Terra Mitjana, Tolkien va decidir escriure El Hòbbit.
L’òrigen és el conte que Tolkien explicava als seus fills abans d’anar a dormir. Aquell conte avui en dia s’ha convertit en tot un referent literari amb xifres de venda milionàries i traduccions a desenes de llengües.

Bona prova d’aquest èxit és l’adaptació cinematogràfica que n’ha fet Peter Jackson i les reedicions de la novel·la tot coincidint amb l’entrena als cinemes i la celebració dels 75 anys de la seva publicació.

El Hòbbit  narra l’aventura del Bilbo Saquet, que viu un vida tranquil·la i plàcida. De sobte, el mag Gàndalf, en companyia del llegendari Thorin Oakenshield i dotze nans més, es presenta inesperadament a casa seva perquè els acompanyi en un viatge d’anada i tornada fins a l’antic i  llunyà reialme de la Muntanya Solidària, on pretenen saquejar el tresor del drac Smaug.

Una viatge que seixanta anys després desencadenarà els fets  narrats  a la Trilogia de l’Anell.

‘El Hòbbit: Un viatge inesperat’  compta amb Martin Freeman en el paper de Bilbo Saquet, Elijah Wood, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Christopher Lee i Ian McKellen que repeteix com el mag Gandalf.

El viatge continua també a les llibreries amb noves edicions a càrrec de les editorials La Magrana i Minotauro.

La segona i tercera part de la trilogia s’estrenaran el 2013 i el 2014.