El Gremi de Llibreters satisfet per l’alta participació en la Diada de Sant Jordi

El cap de setmana ha servit perquè moltes vendes s’hagin anticipat

Després de dos anys celebrant-se en festiu, la Diada en dia laborable “ha permès que la gent hagi complert amb la tradició d’una manera esglaonada i massiva un cop més ”, ha comentat M. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters.

El Gremi de Llibreters de Catalunya valora de forma molt positiva la participació ciutadana d’un Sant Jordi que ha tornat a ser laborable després de dos anys en què s’ha escaigut en cap de setmana. El bon temps generalitzat arreu de Catalunya ha fet que els ciutadans hagin tornat a sortir al carrer per complir amb la tradició de comprar llibres.

Malgrat que les xifres definitives no es coneixeran fins al divendres vinent, la sensació del Gremi és aconseguir xifres similars a les de l’any passat.

A la ciutat de Barcelona els llocs de més afluència han estat entorn de Plaça Catalunya, Rambla Catalunya, Passeig de Gràcia i les Rambles. Enguany, gràcies a l’acord del Gremi de Llibreters amb l’Ajuntament de Barcelona s’ha incorporat un nou espai a la venda de llibres al carrer del Consell de Cent en el tram comprès entre Passeig de Gràcia – Rambla de Catalunya i Balmes, que ha afavorit la millora de la mobilitat. També s’ha allargat l’espai de l’Avinguda de la Diagonal destinat a la venda de llibres. Per altra banda, el Passeig de Sant Joan, dedicat al públic familiar i infantil, ha doblat pràcticament el seu espai.

‘La força d’un destí’ de Martí Gironell i ‘Las hijas del Capitán’ de María Dueñas han estat els llibres més venuts en català i castellà respectivament.
Cal recordar que la venda dels 10 llibres més venuts només suposa entre un 5 i un 8% del total de vendes del Sant Jordi.

Per demarcacions, a Girona alguns dels llibres que han tingut més sortida són “La sorra vermella” (Grup62), de J. N. Santaulàlia i “Manual fàcil per fer ratafia i altres licors casolans” (Edicions Sidillà), de Meritxell Palmada.

A Lleida, destaquen “Al mateix riu d’Heràclit” (Grup62), de Pep Coll i “Ulls maragda” (Pagès Editors), de Marta Alòs.

A Tarragona, entre els llibres d’autors locals destaquen “Joc d’identitats” (Llibres del Delicte), de Jordi Tiñena i “Hereus de Tàrraco” (Arola Editors), de Joaquín Ruiz de Arbulo.

Finalment, a les Terres de l’Ebre, entre els títols locals més venuts hi ha “Darrere els seus talons” (Cossetània Edicions), de Francesca Aliern i “Ciutat de llops” (Grup62), d’Andreu Carranza.