El Gremi de Llibreters de Catalunya espera un Dia del Llibre tan massiu i participatiu com els dels últims anys i que “contribueixi a consolidar la recuperació del sector”, tal com assenyala M. Carme Ferrer, la seva presidenta.

Sant Jordi vol continuar creixent i el balanç de les darreres edicions és força positiu i les expectatives de cada aquesta any són molt positives.

El Gremi preveu que, a nivell de públic i venda, la festa seguirà la línia de consolidació i en alguns llocs de creixement de l’últim llustre. Per la seva banda, Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya, destaca que la festa arriba en un moment en què el sector continua “la tendència positiva de recuperació”.

A la capital catalana, la festa creix en espais i facilitats a tots els barris, gràcies a la col·laboració entre el Gremi de Llibreters i el conjunt de la Cambra del Llibre amb l’Ajuntament de Barcelona. Ferrer creu que aquest Sant Jordi, que s’escau just després de Dilluns de Pasqua, “serà per a molts la millor manera d’incorporar-se a la feina després de les curtes vacances”.

El dia de Sant Jordi a banda, la presidenta del Gremi preveu que, com s’esdevé de fa anys, la proximitat de fires i les notícies contínues sobre llibres i llibreries farà que hi hagi venda “tant abans com després del Dia del Llibre”.  Ferrer destaca la capacitat de la diada per a ser “difusora del llibre i de la lectura” i fa una crida a tothom a gaudir-ne i a triar i remenar entre els més de 50.000 títols que es podran trobar a les parades i a les llibreries.

Tant Ferrer com Tixis destaquen “l’esforç que fan llibreters, editors, distribuïdors i les administracions municipals per tal que tot estigui a punt el dia 23”. També remarquen la importància de la festa per al sector, que l’any passat es va saldar amb una facturació de 22 ME, un 2% més que l’any anterior.

Alguns establiments obriran el Dilluns Sant

El Gremi preveu que “alguns establiments obriran el Dilluns Sant, opció que permet la llei de comerç, i també en d’altres jornades hàbils, i que serà molt bo per a zones de vacances, de muntanya i de platja, en les quals la gent que s’hi hagi desplaçat aprofitarà per a comprar a les llibreries d’aquests pobles i ciutats”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here