Després d’adquirir per part de la productora catalana Minoria Absoluta dels drets audiovisuals d’El fill de l’italià de Rafel Nadal, finalment la novel·la es convertirà en sèrie de televisió.

El projecte de sèrie es presentarà el pròxim mes d’octubre al MIPCOM de Cannes, el mercat audiovisual de referència internacional, amb l’objectiu de desenvolupar una coproducció internacional. La negociació ha estat realitzada a través de l´agència literària Pontas.

El fill de l’italià (Columna Edicions) va guanyar el Premi Ramon Llull 2019 i és la novel·la en llengua catalana més venuda des que es va publicar el mes de febrer.  La novel·la s’ha pubicat també en castellà i properament apareixeran les traduccions a l´italià, francès i grec.

Inspirada en fets reals, El fill de l’italià explica la història d´en Mateu, un jove que creix en una família de Caldes de Malavella trencada i que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra del poble, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial.

Són els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de 1943 en venjança per l’armistici entre Itàlia i els aliats

Per Rafel Nadal ‘La història oficial, la dels estats, la dels exèrcits, amaga sempre la història petita, que és la de les persones, la del dia a dia de cada comunitat, la lluita per la supervivència i les grans passions humanes. En definitiva la història en majúscules.’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here