El caçatalents caçat: Headhunters de Jo Nesbo

El 24 d’agost  es va estrenar l’adaptació cinematogràfica de  Headhunters  del noruec Jo Nesbo

Jo Nesbo ha deixat   momentàniament el seu inspector Harry Hole protagonista de les anteriors novel·les (Pit-roig , Nèmesis, L’estrella del diablei  El redemptor  )  per oferir-nos Headhunters, una novel·la protagonitzada per un caçatalents i  que destaca pels seus constants  girs argumentals.

L’adaptació cinematogràfica de  Headhunters ha estat  dirigida per  Morten Tyldum i interpretada per  Nikolaj Coster-Waldau, Aksel Hennie, Julie R. Olgaard, Synnove Macody Lund, Eivind Sander,  i Daniel Bratterud.
La versió cinematogràfica  s’ha convertit en el film noruec més exportat de la història i s’ha projectat en 60 països.

El protagonista de Headhunters és Roger Brown, un caçatalents, que  busca i troba alts càrrecs per a grans empreses. Malgrat guanyar importants comissions per la seva feina, per poder mantenir el seu elevat nivell de vida necessita uns diners extres que aconsegueix  robant obres d’art.
Brown està casat amb Diana, propietària d’una galeria d’art.  Un dia la seva dona li presenta a Clas Greve, que no només és el candidat perfecte per al càrrec de conseller delegat de la companyia per la qual Roger Brown  està en aquest moment treballant  sinó que a més posseeix un Rubens.
Es tracta del quadre La caza del jabalí de Caledonia, de gran valor i desaparegut des de la Segona Guerra Mundial.

Sense Harry Hole però amb un ritme narratiu intens i ple de girs argumentals, Nesbo aconsegueix a Headhunters, engreixar la màquina perfectament per  captar l’interés del lector amb  una nova aposta literària  on els personatges viuen al límit.
Diferent en certs aspectes amb la resta de les novel·les protagonitzades per Harry Hole però efectiva en el seu plantejament.

 

Jo Nesbo de futbolista i músic a escriptor.
La vida de  Jo Nesbo podria protagonitzar alguna novel·la. De moment no ha decidit publicar-la però seva biografia compta amb certs passatges destacables.

Nesbo volia ser futbolista però una lesió de lligaments  el va fer canviar d’idea. Llavors va decidir formar part de l’exèrcit noruec durant tres anys.
Va tornar a Oslo per estudiar Econòmiques per després combinar la feina com a broker de dia i cantant del grup de rock Di-Derre de nit.
Sidney, Bangkok han estat alguns dels destins de Jo Nesbo i que comparteix amb el seu inspector de policia d’Oslo,  Harry Hole.

L’any 1997 va publicar The Bat Man, la primera novel·la amb Harry Hole.  La bona rebuda del personatge de l’inspector depresiu , solitari i alcohòlic ha fet que el nom de Jo Nesbo sigui conegut a nivell  internacional.

Fins i tot el director Martin Scorsese s’ha mostrat interessat en adaptar la novel·la Snowman, al cinema. Es tracta de la setena novel·la de la sèrie Harry Hole on apareix un assassí en sèrie que deixa sempre un ninot de neu al costat de les seves víctimes.