L’Associació d’Editors en Llengua Catalana optimista després de la celebració de la Fira del Llibre Infantil de Bolonya

Un any més la ciutat italiana de  Bolonya s’ha convertit en la capital de la literatura infantil i juvenil amb la celebració de la 53ª Fira Internacional del Llibre Infantil .

bolonyaLa Fira Internacional del Llibre Infantil de Bolonya és una de les grans cites amb una gran projecció internacional del llibre infantil i juvenil on hi participen editors, autors, il·lustradors, agents literaris, productors de cinema i televisió, distribuïdors, impressors, llibreters i bibliotecaris que estableixen nous contactes i reforcen les seves relacions professionals.  La fira ha comptat  amb la participació d’una bona representació de l’edició catalana que ha comptat amb el suport del departamento de Cultura de la Generalitat i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC).

Montse Ayats, Presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, ha destacat que “malgrat la crisi que ha afectat el sector editorial, la literatura infantil i juvenil ha crescut en quantitat i qualitat” i ha recordat la importància de les biblioteques personals i la necessitat de recuperar i potenciar una bona xarxa de biblioteques escolars.

El llibre infantil i juvenil en català suposa un 26,8% de la producció i un 18,6% de la facturació (el preu mig de les obres és més baix que en la resta de gèneres). L’any 2014 es van editar 2.751 títols, amb una tirada mitjana de 1.962 exemplars/títol.