Dotze novel·les opten al quart Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

Omnium Cultural ha fet públic les novel·les que opten a la quarta edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any.

El guardó es va crear l’any 2017 amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker, i amb l’objectiu de fer prevaldre les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector.

El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra ‘Els estranys’; ‘Aprendre a parlar amb les plantes’, de Marta Orriols, va endur-se el premi en l’edició 2018, i el 2019 el guardó va ser per a Martí Domínguez, amb ‘L’esperit del temps’.

Enguany Omnium ha seleccionat dotze novel·les com a a candidates al guardó més ben dotat econòmicament a obra publicada, amb 25.000 euros de premi: 20.000 euros van directament a la persona guardonada, i 5.000 destinats a promoció.

Les obres, publicades entre el novembre del 2019 i l’octubre del 2020, han estat seleccionades per un comitè d’experts format per l’editor Bernat Puigtobella; el guionista, escriptor i divulgador lingüístic Enric Gomà, i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico.

A partir d’aquesta llista, feta pública coincidint amb el Dia Mundial de les Llibreries, un jurat independent i de prestigi format per Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdo donaran a conèixer els tres finalistes el pròxim 10 de desembre.

El premi es lliurarà a principi de febrer, sempre que la situació sanitària ho permeti.

Boulder d’Eva Baltasar  (Club Editor)
Coníferes
 de Marta Carnicero  (Quadrerns Crema)
El càstig
de Guillem Sala (L’Altra editorial)
El paisatge d’uns crims
de Joan M. Minguet  (Andana Editorial)
El rai dels innocents
de  Quim Español  (Edicions 1984)
Guillem
de Núria Cadenes  (Amsterdam Llibres)
Ignot
de  Manuel Baixauli (Edicions del Periscopi)
La drecera
de  Miquel Martín i Serra  (Edicions del Periscopi)
La mar rodona
de Sebastià Perelló  (Club Editor)
Les cuques 
de  Julià Guillamon  (Llibres Anagrama)
Les espines del peix 
de Josep Colomer  (Tres i Quatre)
Reis del món
de Sebastià Alzamora  (Edicions Proa)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here