Després de la publicació de la trilogia iniciada amb ‘El guardià invisible’ i ‘Et donaré tot això’, Dolores Redondo recupera el personatge d’Amaia Salazar.

Haurem d’esperar fins el 2 d’octubre per llegir la nova novel·la de Dolores Redondo. A finals de juny les editorials Columna i Destino publicava a les xarxes un vídeo per promocionar la novel·la sense desvetllar massa detalls.

Ni l’argument ni el títol de la novel·la s’havien anunciat i el vídeo destacava per una frase ‘Per arribar fins aquí, de vegades has de tornar al principi’.

Precisament, ‘La cara nord del cor’ torna als orígens del personatge d’Amaia Salazar amb un ahistòria ambientada a l’agost del 2005, molt abans dels crims que van commocionar la vall de Baztan, una jove Amaia Salazar de vint-i-cinc anys, subinspectora de la Policia Foral, participa en un curs d’intercanvi per a policies de l’Europol a l’Acadèmia de l’FBI als Estats Units, que imparteix Aloisius Dupree, cap de la unitat d’investigació.

Una de les proves consisteix a estudiar un cas real d’un assassí en sèrie, a qui anomenen «el Compositor», que sempre actua mentre es produeixen grans desastres naturals atacant famílies senceres i amb una posada en escena gairebé litúrgica. L’Amaia es convertirà inesperadament en part de l’equip d’investigació, que els durà fins a Nova Orleans just abans del pitjor huracà de la història d’aquesta ciutat, per mirar d’avançar-se a l’assassí…
Però una trucada de la seva tia Engrasi des d’Elizondo despertarà en l’Amaia antics fantasmes de la infantesa que ho poden canviar tot, exposant-la novament a la cara nord del cor.

Des de l’any 2013,  Dolores Redondo s’ha convertit en un fenomen literari que ha aconseguit més de 100.000 exemplars venuts en català i uns 2 milions en castellà a l’Estat espanyol.

La trilogia del Baztán composta per El guardià invisibleLlegat als ossos i Ofrena a la tempesta, acumula la xifra rècord de 193 edicions entre castellà, català, gallec i eusquera. A més, Et donaré tot això, Premi Planeta 2016, porta 30 edicions.

Les adaptacions cinematogràfiques de Llegat als ossos, arribà al desembre d’aquest 2019 i Ofrena a la tempesta, el 3 d´abril del 2020. També s´està treballant en la versió cinematogràfica de Et donaré tot això.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here