L’autora ha rebut el guardó per la novel·la ‘Todo esto te daré’

El premi ‘Bancarella’ el lliuren des de 1953 els llibres independents italians. Autors com Ernest Hemingway, Oriana Fallaci, Michael Connelly, Andrea Camilleri i Umberto Eco han estat reconeguts amb aquest guardó.

L’acte de lliurament es va realitzar el 22 de juliol, en la Piazza della Repubblica en Pontremoli, on Dolores Redondo va manifestar que «he escrit una novel·la de misteri, amb situacions complicades, morts i suspens però, no hi ha res comparable a la successió d’emocions que m’envaeixen quan escolto Tot això et donaré, és alguna cosa únic».

La novel·la ‘Todo esto te daré’ va rebre el Premio Planeta 2016, després de tancar la trilogia del Baztan. Tot i no canviar de genere, Redondo presenta ara una novel·la ambientada a la Ribeira Sacra gallega, on la força del paisatge torna a protagonitzar la narració com ja va fer en l’anterior trilogia.

La novel·la arrenca amb un suposat accident de tràfic que porta a un famós escriptor a descobrir la doble vida d’Álvaro Muñiz de Dávila, i a aflorar, juntament amb un guàrdia civil retirat i un capellà amic del difunt, els més obscurs secrets d’una família d’antiga nissaga.

Dolores Redondo destacava que la novel·la ‘tracta de la cobdícia i les aliances que es creen entorn a ella’ a més de destacar que també ha volgut parlar ‘de la veritat i la impunitat i sobre les relacions de parella i els secrets’.

Des de la publicació de la novel·la s’han venut més de 800.000 exemplars.