‘Divergent’ de Veronica Roth arriba a la cartellera de cinema

2014_04_28_WEB_DivergentNeil Burger dirigeix l’adaptació cinematográfica de la primera part de la trilogía creada  per Veronica Roth que des de la publicació  s’ha convertit en tot un fenomen literari liderant les llistes de vendes com ja va fer el passat Sant Jordi.
Les novel·les distòpiques segueixen funcionant entre  el públic adolescent i després de la trilogía d’Els jocs de la fam  ara sembla que arriba el torn de Divergente.

L’acció es situa a Chicago  en un  mon distòpic on  els joves de 16 anys trien a quina de les cinc faccions en què es divideix la societat pertanyen; Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició.
Pertànyer a cada facció es fa segons les seves virtuts personals.

La pel·lícula està protagonitzada per l’actriu  Shailene Woodley interpretant el personatge de Tria i Theo James com a Cuatro acompanyats de Kate Winslet, Tony Goldwyn, Ray Stevenson, Maggie Q, Mekhi Phifer, Jai Courtney, Miles Teller i  Zoë Kravitz.

Tria descobrirà que és una divergent, és a dir, una persona que no encaixa en cap de les cinc faccions i haurà de guardar aquest secret si no vol arriscar la seva vida.

Insurgent i Lleial són els dos títols que completen la trilogia que publica en català i castellà repectivament les editorials  Estrella Polar i Molino.