Les novel·les ‘Train Kids’ i ‘Aquí és on tot comença’ han estat premiades gràcies al vot de milers de joves

Convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)  el jurat dels guardons del Premi Protagonista Jove, el formen  gairebé 6.500 joves entre 9 i 16 anys que donen el seu vot  a través de les seves escoles i biblioteques a més de defensar els seus candidats davant dels companys i entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre.

El lliurament dels Premis tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona el dimecres 6 de juny a les 10:00h.

 

CATEGORIA 13-14 ANYS

Train Kids
Dirk Reinhardt
Trad. Montserrat Franquesa.
Pagès

Train Kids ens mostra la duresa que han de suportar els emigrant adolescents sud-americans per arribar a la Terra Promesa, en aquest cas els Estats Units.

Durant un trajecte de milers de quilòmetres i de diversos mesos, els joves que s’atreveix a deixar casa seva i a emprendre aquest camí poden ser robats, violats, atonyinats, segrestats i, fins i tot, assassinats. Durant mesos de patiment, de por i de desconfiança travessaran rius i ciutats, s’enfilaran a trens i hauran de deixar la seva vida en mans d’altres a fi d’aconseguir arribar a una terra on, tot i això, continuaran vivint en el màxim anonimat a fi que no els deportin.

CATEGORIA 15-16 ANYS

Aquí és on tot comença
Jennifer Niven
Grup editorial 62 (Fanbooks)

Ella, la Libby, pesa gairebé 100 kilos; tot i que ja n’ha perdut més de 90, és encara una noia molt grassa. De fet, a culpa del seu pès va quedar immobilitzada a casa, i la van haver de treure amb una grua per poder-la portar a l’hospital, cosa que la va fer molt popular a la seva població.

Ell, en Jack, pateix en secret una malaltia no gaire coneguda anomenada prosopagnòsia, que l’impedeix reconèixer o distingir les cares de totes les persones, incloent familiars i amics. Les diferències són sempre difícils, i en l’adolescència encara més però ells dos, junts, són prou forts com per superar-les.