Destino publicarà aquesta tardor textos inèdits de Josep Pla

L’editorial  publicarà  ‘La vida lenta’ on inclou  tres diaris desconeguts fins ara de l’escriptor català

josep_plaLa vida lenta arribarà a les llibreries al mes de novembre, a la col·lecció L’Àncora de Destino. Paral·lelament se’n publicarà la traducció castellana, també a Destino.

La mateixa editorial informa en un comunicat que la recerca en els arxius de Josep Pla ha permès localitzar llibretes conservades on hi ha anotacions  corresponents als anys 1956, 1957 i 1964.
La informació continguda en aquests dietaris inèdits permet accedir al coneixement de la realitat quotidiana del gran escriptor empordanès en uns anys molt importants per a la seva creació literària, i al mateix temps comprovar que l’escriptura era per a ell, dia rere dia, una mena de taula de salvació  a la qual no deixava mai de recórrer.

La vida lenta inclou un pròleg del professor Xavier Pla, director de la Càtedra Pla de la Universitat de Girona, que també ha tingut cura de l’edició del volum.

L’editorial també destaca que la publicació d’aquests tres diaris inèdits, els únics que s’han trobat a l’arxiu Josep Pla, constitueix un testimoni decisiu sobre la seva vida, sempre a cavall entre el Mas Pla i els viatges: una aportació autobiogràfica de primer Ordre.