De la cuina al llibre. Les novetats del 2012.

La cuina també entra a les llibreries. Des de la cuina de Ferran Adrià, als fogons de l’antiga Roma de Xulio R Trigo i Coia Valls

 

‘El menjar de la família
Ferran Adrià
La Magrana.

Després de deixar El bulli, Ferran Adrià  acosta la seva cuina a totes les economies i públics a El menjar de la família.

Adrià ens proposa 31 menús basats en més de 90 plats de cuina tradicional  on ens  dóna consells sobre com triar els productes,quins hem de tenir sempre en el nostre rebost,  com elaborar brous i salses i congelar-los en porcions per a futurs usos, quines quantitats són necessàries per a cada recepta, segons el nombre de comensals.
No cal ser un expert  al cuina per fer les receptes i per tant les  podem fer a casa fàcilment, en un temps raonable i a un preu per sota dels 4 euros.

Gràcies a aquest llibre podreu planificar diversos menús per a cada dia de la setmana.

‘Fogons de Tàrraco’
Xulio Ricardo Trigo i Coia Valls
Editorial Cossetània

Els escriptors Xulio R Trigo i Coia Valls ens ofereixen un viatge  culinari a l’antiga Roma. Fogons de Tàrraco ens  convida a tastar la cuina romana com les  Bledes amb panses, , cassola d’ortigues de mar,  pastissets de figues, caragols a la cassola o  cards amb ous durs.

A diferència d’altres llibres de cuina, Fogons de Tàrraco recupera passatges i personatges de la novel·la El somni de Tàrraco de Xulio R. Trigo i les receptes han estat actualitzades als productes que podem comprar en qualsevol botiga.

Alguns dels plats recomanats els ofereix actualment el restaurant Còcvla de Tarragona.

 

‘iCook’
Isma Prados
(Columna)
Isma Prados i la seva cuina per solters va triomfar fa uns anys.
La seva cuina és divulgativa i adaptada a tothom. A ‘iCook’ « El manual de cuina per a emancipats » inclou instruccions ben fàcils i  bàsiques: temps de cocció, utensilis mínims, compra, despensa permanent…
iCooks resoldrà molts dubtes als que comencen a descobrir la cuina, als que tenen poc temps i als que tenen ganes de convertir-se en autèntics cuiners a casa.

 

 

‘La Filomena llaminera’
Josefina Llargués.
Editorial Cossetània

Després de ‘La Filomena els fogons remena’, Josefina Llargués publica ‘La Filomena llaminera.
El llibre inclou il·lustracions són d’Amadeu Casas i ‘ conté un pròleg de Quico Pi de la Serra.
La Filomena llaminera inclou receptes per a una dieta sana i equilibrada. Els més petits de la casa puguin pintar-lo, us proposo tot un seguit de suggeriments, consells útils i receptes llamineres, senzilles, divertides i, especialment, saludables, per compartir amb els fills