Amb ‘La noia que va viure dues vegades’ finalitza la sèrie iniciada per l’escriptor suec Stieg Larsson.

David Lagercrantz Fotografia Elena Blanco

La novel·la es publicarà el 28 d’agost i David Lagercrantz farà la presentació el 7 de setembre coincidint a La Setmana del Llibre en Català.

Després d’aconseguir més de 100 milions de lectors a tot el món, adaptacions cinematogràfiques i convertir-se en un fenomen literari, la sèrie creada per Stieg Larrson, autor de les tres primeres novel·les, finalitza amb el sisè i últim títol ‘La noia que va viure dues vegades’.  Les editorials Columna i Destino publicaran en català i castellà la novel·la el 28 d’agost amb la clàssica coberta de l’artista Gino Rubert.
Més de 50 països publicaran simultàniament la novel·la. ‘La noia que va viure dues vegades’ barreja escàndols polítics i enigmes en les més altes esferes de poder.

Durant La Setmana ens visiten autors internacionals que presenten les seves últimes novetats editades en català. En l’edició de l’any 2017 es va crear la figura del “convidat especial de La Setmana“. El primer convidat va ser Paul Auster; en l’edició del 2018 a protagonista va ser l’escriptora i il·lustradora Sarah Andersen i aquest 2019 el convidat especial és David Lagercrantz que presentarà ‘La noia que va viure dues vegades‘ el dia 7 de setembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del COAC.

Millenium, l’èxit literari que no va poder gaudir el seu creador

Stieg Larsson va morir sobtadament l’any 2004 pocs mesos després d’haver lliurat a la seva editora els tres volums de la trilogia Millenium. Larsson no va arribar mai a veure l’èxit editorial de la seva trilogia.

L’any 2015 l’escriptor suec David Lagercrantz publicava el primer dels tres títols que continuarien amb la història de Stieg Larsson.

‘El que no et mata et fa més fort’ va aconseguir una bona rebuda per la crítica i pels seguidors de la sèrie malgrat els dubtes inicials sobre una possible resposta dels lectors de la sèrie.

Màxima confidencialitat i seguretat amb la novel·la

Per evitar desvetllar informació sobre la novel·la i els seu desenllaç,  es van desplegar grans mesures de seguretat per preservar la confidencialitat a l’entorn del llançament: només exisita una còpia impresa del manuscrit original. A Nordsteds, l’editorial sueca, només dues persones han tingut accés a l’original, que custodiaven sota tres claus i amb diverses càmeres de seguretat. David Lagercrantz ha escrit la novel·la sense tenir accés a Internet per evitar els hackers informàtics.

Sobre l’argument del darrer lliurament de la sèrie La noia que va viure dues vegades’la Lisbeth Salander està preparada per a la batalla final contra la seva germana Camila. Aquesta vegada prendrà la iniciativa i intentarà alliberar-se del dolor de tota una vida. S’ha estat acostant al seu objectiu: ha deixat enrere Estocolm, porta un pentinat nou i s’ha tret els piercings. Sembla una executiva més, però les executives no amaguen una pistola sota l’americana, no són hackers expertes ni tenen cicatrius i tatuatges que els fan recordar que han sobreviscut a l’impossible. Mentrestant, en Mikael Blomkvist investiga la mort d’un sense sostre de qui només se sap que ha mort mentre pronunciava el nom del ministre de Defensa del govern suec i que guardava el número de telèfon del periodista a la butxaca. En Mikael necessitarà l’ajuda de la Lisbeth, però per a ella el passat és una bomba a punt d’explotar.

La sèrie Millennium, que va arrencar amb Els homes que no estimaven les dones, La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d’aire, escrita per Stieg Larsson, s’ha convertit en un dels fenòmens literaris més importants de tots els temps. Lagercrantz continuaria amb  ‘El que no et mata et fa més fort’, ‘ L’home que perseguia la seva ombra’  i La noia que va viure dues vegades’ que es publicarà el 28 d’agost.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here