David Cirici guanya el premi El Vaixell de Vapor 2015

L’escriptor català rep el premi de literatura infantil amb l’obra El vol de l’oreneta.

David Cirici2
Dotat amb 15.000 euros, el Premi El Vaixell de Vapor el convoca l’editorial Cruïlla. El vol de l’oreneta narra la vida d’en Seydou,  que es cola en un avió i se’n torna a l’Àfrica.
En Seydu viu a Barcelona amb els seus pares adoptius però sent la necessitat de viatjar a Mali per què l’Amina, una amiga seva de la infantesa, li ha dit en un email que el vol veure.

L’editora Núria Font ha destacat que “Per a cruïlla és una satisfacció publicar una obra d’un autor conegut i consolidat, amb el qual fins ara encara no havíem tingut l’ocasió de col·laborar. I amb El vol de l’oreneta no només afegim al nostre catàleg un autor de renom, sinó que oferim als nostres lectors una obra de qualitat.”

Per David Cirici  guanyar el Vaixell de Vapor ha estat una enorme alegría pel pretigi del premi i s’ha mostrat convençut ‘’que aquest nou premi, i la publicació del llibre en una editorial com cruïlla, m’ajudarà a trobar més lectors, més gent que s’enganxi, rigui i pateixi una mica amb la història’’.

Cirici que ha deixat fa poc la feina com a publicitari per dedicar-se intensament a escriure ha comentat ‘’que quan et presentes a un premi com aquest és per aconseguir notorietat i, no cal dir-ho, perquè els premis importants fan possible que puguem comprar més temps per seguir escrivint, inventant històries i fent arribar emocions a la gent, que és el que és el que ens agrada als escriptors’’

David Cirici ha fet de professor, de guionista, de publicitari, i ha guanyat molts premis de literatura infantil i juvenil.