Els col·laboradors de L’Illa dels Llibres també treuen novetat per Sant Jordi

Maria Carme Roca, Care Santos, Andreu González, Núria Pradas, Marc Moreno i Raúl Montilla publiquen novetat per Sant Jordi.
illa colaboradors

 A L’Illa dels Llibres les volem destacar.

Maria Carme Roca 660pxMaria Carme Roca
A punt d’estrena
Columna

‘A punt d’estrena’  (Columna) és una novel·la a cavall entre Manresa i Barcelona que narra el somni d’Eulàlia Rovira, una noia que desitja ser maniquí en una època on ser-ho estava mal vist.
L’Eulàlia sempre s’ha interessat pel món de la confecció i les circumstàncies la duran a treballar de dependenta als grans magatzems de Can Jorba i a participar en les desfilades i amb el pas del temps la seva cotització va augmentant i acaba sent maniquí de Manuel Pertegaz.
‘A punt d’estrena’ descriu el món de l’alta costura de la ciutat de Barcelona durant els anys 50, tot i que l’ofici de maniquí no tenia la visibilitat o el ‘glamur’ de les actuals models. Maria Carme Roca assegura que les maniquins eren considerades ‘’com un penjador que lluïa la roba’ perquè la cotització i el glamur de les models arribaria molt més tard.

Care Santos  foto Joan Cortadellas HuguetCare Santos
D
iamant blau/Diamante Azul

Columna/Destino
Acostumada a escriure novel·les sobre nissagues familiars, Care Santos s’enfronta amb la narració sobre un passat familiar protagonitzat per la seva àvia Teresa Pujolà, una dona que va lluitar contra els cànons establerts a principis del segle XX. A ‘Diamant blau’som testimonis com la filla del tintorer Florià Pujolà, la Teresa, tenia plans per casar-se amb el notari Casimir però ella no voldrà perquè en realitat està enamorada d’en Claudi, el noi que porta la llet a la casa dels Pujolà. Aquesta història que arrenca a principis del segle XX portarà a la Teresa a abandonar la llar familiar i renunciar a les comoditats que ofereix formar part d’una família benestant.

RAUL MONTILLARaúl Montilla
Barcelona de novel·la

Ed Diëresis
Des de fa segles Barcelona s’ha convertit en el centre i motor del sector editorial i la quantitat de novel·les que fan referència a la ciutat és immensa.

El periodista Raúl Montilla assumeix el repte de catalogar i mostrar la Barcelona més literària i mostrar al lector tot un seguit de rutes relacionades amb més de 100 novel·les d’autors tan diversos i diferents com Eduardo Mendoza, Mercè Rodoreda, George Orwell, Terenci Moix, Coia Valls, Manuel Vázquez Montalban o González Ledesma.
Condensar i resumir la Barcelona més literària no ha estat una tasca fàcil, però Raúl Montilla ha elaborat una guia molt didàctica i amena que farà descobrir les diferents Barcelones i les seves grans novel·les, perquè en realitat, com assegura Montilla ‘no existeix la gran novel·la sobre Barcelona perquè en realitat s’han escrit moltes grans novel·les sobre la ciutat’’.

 

nuria pradasNúria Pradas
Somni a mida

Columna/Suma
L’escriptora Núria Pradas recorre la Bracelona dels anys vint i tranta a través de la història dels magatzems Sant Eulàlia i el naixement de l’alta costura espanyola.

A través d ela mirada de La Laia Calvet que entra com a dependenta als magatzems i la seva vida anirà paral·lela a l’evolució de l’empresa on i l’amor sorgirà enmig de col·leccions de moda femenina de creació pròpia de la botiga.
L’exposició Universal, la Guerra Civil i l’obertura anys més tard de la mítica botiga de Passeig de Gràcia centren bona part de la novel·la de Núria Pradas.

 

andreu-gzlez_carles-porta_retallada-500x500Andreu González
Herois indepes
Cossetània
Andreu González ens ofereix a ‘Herois indepes’ els qui realment han creat més independistes i qui ha lluitat més per la independència de Catalunya a Catalunya. González vol fer un homenatge a Paco Marhuenda,El Tribunal Constitucional, Rajoy, Pedro Sánchez, Jiménez Losantos, Pedro J. o Curri Valenzuela a qui els hi dedica un agraïment.

Jordi Calvís ha estat l’encarregat de fer unes il·lustracions tipus cromos per col·leccionar aquests herois indepes.

 

Marc MorenoMarc Moreno
Contra l’aparador

Llibres del Delicte
Situada al barri de la Verneda de Barcelona, Marc Moreno presneta una novel·la sobre perdedors fruit de la crisi.
Sense diners, sense feina i sense futur, la nòvia d’en David està embarassada i vol anar a viure junts abans que naixi el seu fill, així que el pressiona per aconseguir diners sigui com sigui. El noi enreda tres amics que decideixen encastar un cotxe contra l’aparador d’una joieria per encastar un cotxe contra l’aparador d’una joieria