Coia Valls porta a escena a Tarragona la novel·la La cuinera

L’escriptora catalana va presentar la darrera novel·la a l’Auditori de Tarragona.

La cuinera de Coia Valls - Presentació Tarragona 01

Coia Valls acostuma a portar a escena les seves novel·les  i oferir unes presentacions originals on combina literatura, música i teatre amb un format innovador.
El dissabte 12 d’abril va tornar a demostrar la seva creativitat i presentar a l’Auditori de Tarragona la quarta novel·la que va omplir l’escenari tarragoní.
Sota la direcció de  Vicente Cañón  i música de Chema Orobitg, la presentació va comptar amb Josepa Urbano que va interpretar el paper de Constança Clavé, la protagonista de La cuinera (Ediciones B) a més de Pau Gavaldà i en Pau de la Peña, el grup de “Mots en cru”  i Alhazar Danza del Vientre.

La cuinera (Ediciones B) és la quarta novel·la de Coia Valls després de  La princesa de Jade,  El mercader (Premi dels Lectors de L’illa dels llibres 2012) i  Les Torres del cel.
Coia Valls torna a oferir-nos una novel·la històrica protagonitzada per la jove cuinera Constança Clavé i  ambientada a la Barcelona del segle XVIII i que  arrenca l’any 1771, en el moment que Constança,  de setze anys, que es veu oblidada a deixar la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis.
La cuinera  viatja amb la seva única herència: el quadern de receptes de qui va ser el seu primer mestre a la cort peruana, el xef Antoine Champel. A la ciutat,  la Constança somia convertir-se algun dia en una gran cuinera. Una novel·la de somnis amb un rerefons molt grastronòmic

Entrevista amb Coia Valls

Galeria fotogràfica de l’acte.