‘Cinquanta ombres d’en Grey’: la novel·la eròtica convertida en bestseller.

L’escriptora E L James ofreix una novel·la on barreja romanticisme i erotisme amb pràctiques  sexuals de domini i submissió.
Jordi Milian

La trilogia Cinquanta ombres d’en Grey ha obtingut un important èxit comercial des de la seva publicació.

L’escriptora E L James ha demostrat que una novel•la amb forta càrrega eròtica pot arribar a convertir-se en un bestseller amb xifres que ja superen els 15 milions d’exemplars venuts.

La revista The time ja ha anomenat E L James com una de les 100 persones més influents de l’any.

Erika Leonard James, ja és un personatge popular i ja no s’amaga sota les sigles de les inicials del seu nom. La trilogia Cinquanta ombres d’en Grey l’han fet molt visible, i l’agradable mare de família, finalment ha sortit de l’anonimat gràcies a les seves novel•les carregades d’erotisme.

El motor de la història és la romàntica i sexual relació entre Anastàsia Steel, una estudiant universitària virginal i inexperta i Christian Grey un seductor empresari multimilionari de 27 anys aficionat a pràctiques sexuals sadomasoquistes de domini i submissió i que compta amb una passat fosc.

E L James ens proposa una història on costa de distingir qui és el dominat i el dominador en la relació. A més afegeix un punt de misteri en el personatge de Christian Grey que amaga una infància complicada que ha marcat el seu comportament i posteriors relacions.

Les claus de l’èxit poden ser diverses però la principal ha estat adequar el gènere eròtic al públic femení i afegir algunes dosis de romanticisme.

Un altre aspecte destacable sobre l’èxit de la trilogia ens arriba des de la xarxa i les importants vendes en el format e-book.  Segurament l’anonimat que ens ofereix la compra per internet també ha pogut ajudar que alguns lectors finalment hagin decidit comprar i llegir una novel•la eròtica. Després, el boca orella ha fet la resta fins a convertir una novel•la eròtica en un bestseller.

Però malgrat aquests components i la descripció de les trobades sexuals entre els dos protagonistes, Cinquanta ombres d’en Grey compta possiblement amb un excés d’escenes eròtiques i repetitives que desvien l’atenció a una història, què almenys a la primera part, li manca una mica de contingut. Però queden dos títols més abans de tancar la trilogia per saber com segueix la relació entre Christian Grey i Anastàsia Steel.

Random House Mondadori ja ha publicat Cinquanta ombres més fosques i Cinquanta ombres alliberades, la segona i tercera part de la trilogia.

El cinema podria ser el proper objectiu de la trilogia de Cinquanta ombres d’en Grey  perquè  Universal i Focus ja han comprat els drets cinematogràfics.

1 COMENTARI

Comments are closed.