La desena edició dels premis que convoca la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia ha lliurat els seus guardons  a les millors obres  de ciència-ficció i fantasia.

Marc Pastor amb ‘Farishta’ i Carme Torras que ja va rebre el premi l’any 2009 han rebut el guardó, exaequo, a la millor novel·la en català.

Els premis Ictineu s’han lliurat en el marc de la celebració a  Vilanova i la Geltrú.de la CATCON 2018, la segona  Convenció Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.

La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) ha  organitzat  la Catcon amb l’objectiu se convertir-se en un punt de trobada entres els autors i traductors que conreen aquest gènere, els bloguers, els afeccionats i les editorials.

Participen en el concurs totes les obres de ciència-ficció i fantasia publicades en català, siguin originals en català, o traduccions. En una primera fase, els socis de la SCCFF poden proposar 5 obres per categoria de tot el llistat de publicacions. D’aquí surten els finalistes.

En la 2a fase, i definitiva per escollir el guanyador, un 50% és per votació popular i l’altre 50%, és el vot del jurat.

VEREDICTE 10a edició PREMIS ICTINEU 2018

Millor novel·la original en català
Ex-aequo a les novel·les: Enxarxats, de Carme Torras (Males Herbes) i  Farishta, de Marc Pastor (Ara Llibres)

Millor novel·la traduïda al català
Solenoide, de Mircea Cartarescu (Periscopi)

Millor relat original en català
Els hostes, de Jordi de Manuel, publicat del llibre Contes de Terror (Apostroph)

Millor relat traduït al català
L’exili d’en Barnaby, de Mike Resnick, publicat al llibre Sistemes Operatius alternatius (Edicions SECC)

Millor antologia fantàstica en català
Bestiari, Diversos autors (Edicions SECC)

Millor il·lustració d’una obra fantàstica
Portada de L’enigma Perucho, Gregori Saavedra (Editorial Bambú)

La segona edició de la CATCON ha comptat amb conferències i taules rodones on han destacat l’homenatge a l’escriptora Rosa Fabregat, la gran dama de la ciència-ficció catalana a més de centrar-se en altres temes com la Robosexualitat, a cura de Sara Martín, i l’obra de Mary Shelley a càrrec de Ricard Ruiz Garzón.

Els convidats d’honor d’aquest any han estat l’escriptor rossellonenc Joan-Lluís Lluís, en representació de les lletres catalanes i l’escriptora resident a Insbruk Elia Barceló.

L’esdeveniment també  s’ha volgut afegir a la celebració de l’Any Pedrolo amb la sessió “Pedrolo i el gènere fantàstic” amb la participació de la comissaria Anna Maria VillalongaAntoni Munné-Jordà i Anna Moreno Bedmar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here