Carles Hac Mor guardonat a títol postum amb el Premi Jaume Fuster

Els escriptors en llengua catalana han decidit premiar a l’escriptor català en reconeixement a la trajectòria de l’escriptor.

premi jaume fuster 2016

El Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana és un guardó destinat a posar en relleu el conjunt de l’obra d’un escriptor o escriptora de la literatura catalana. Són els socis de  l’AELC qui decideixen amb el seu vot l’autor guardonat.
La presidenta de l’AELC, Bel Olid, ha fet entrega d’un diploma i d’una ploma commemorativa a la companya del poeta, Ester Xargay, que ha recollit el guardó.

La presidenta de l’AELC, Bel Olid, ha destacat que Carles Hac Mor sempre va estar al costat de les generacions joves, i va actuar en tot moment com un pont intergeneracional, entre els artistes.
El fill de Carles Hac Mor, Carles Agustí, ha agraït als escriptors que hagin reconegut amb aquest premi la trajectòria del seu pare, del qual ha comentat que sempre va tenir dues famílies, «la biològica, i la família d’artistes i escriptors, que ara ha demostrat com l’estimaven».

Els escriptors distingits en les edicions anteriors han estat Víctor Mora, Joaquim Carbó, Andreu Martín (‘Memorial Jaume Fuster’), Jesús Moncada, Quim Monzó, Jaume Cabré, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Feliu Formosa, Joan-Francesc Mira, Montserrat Abelló, Maria Barbal, Màrius Sampere, Emili Teixidor, Josep Vallverdú, Isabel-Clara Simó, Jaume Pérez Montaner i el darrer, Joan Margarit.