Camins damunt les dunes; Rafael Vallbona ens descobreix la cultura amazic.

Rafael Vallbona va començar a treballar en aquesta novel·la arran d’un viatge  al centre del Marroc on va  conèixer de ben a prop la cultura amazic. Una cultura mil·lenària que ha de seguir lluitant per la seva supervivencia.

Habitual escriptor de novel·la juvenil i col·laborador en diferents mitjans de comunicació, Rafael Vallbona ens ofereix a Camins damunt les dunes una novel·la intensa i plena de contrastos culturals protagonitzada per un  jove  californià i un jove amazic en terres sahrauís

Rafael  Vallbona va començar a treballar en aquesta novel·la arran d’un viatge  al centre del Marroc on va  conèixer de ben a prop la cultura amazic. Una cultura mil·lenària que ha de seguir lluitant per la seva supervivencia.

El protagonista de ‘Camins damunt les dunes’ és el  jove Eddie Smith que ha de deixar els luxes i la  bona vida de Beverly Hills per trasladar-se al Marroc. La seva mare, una actriu de telenovel·les, se l’ha endut  perquè l’acompanyi durant el rodatge d’un pel·lícula.
Inquiet i curiós decideix escapar-se de l’hotel on es troba allotjat. De cop i volta es trobarà en un bon embolic al ser perseguit per uns lladres, però aconseguirà salvar-se gràcies a l’ajut d’un jove marroquí anomenat Ahmed.
Eddie es trobarà perdut al Marroc però Ahmed li ajudarà a trovar-se a si mateix.

Una novel·la plena d’aventures i amb ganes de descobrir noves cultures.

Rafael Vallbona ha publicat entre d’altres llibres juvenils i per adults:  Pis d’estudiants, El noi de la vall del Dra’a, Pols a les sabates, Sense sortida o La cara al vent,  Fora de joc, Conduint tota la nit, Els dies Rojos, Serrallonga, Ara que tinc quaranta anys entre d’altres.