L’editorial Comanegra reclama que les llibreries siguin considerades com a servei essencial.

Joan Sala, editor de Comanegra destaca a les xarxes “A Comanegra hem embogit del tot i publiquem el primer llibre comestible de Catalunya! Un conte de Màrius Serra per reclamar que el Govern deixi de prendre el pèl a la cultura. Sembla que serà l’únic llibre OFICIALMENT essencial de la temporada.”

En el comunicat a les xarxes socials assenyalen que “El 22 de setembre de 2020, el Govern de la Generalitat declarava la cultura bé essencial, però en l’últim paquet de restriccions (l’actual) no va considerar les llibreries com un pilar cultural i aquest és el quart cap de setmana que han de tancar totes. La situació s’agreuja perquè a les llibreries de més de 400m se’ls obliga a tancar CADA DIA.”

L’editorial afirma que “Davant d’aquest absurd, i que ningú sembli voler rectificar, només podem contraatacar amb una acció igualment absurda. Si per ser essencials hem de ser comestibles, serem comestibles. I, si cal, servirem els llibres en botigues de queviures.

El llibre comestible és “Bibliofàgia”, de Màrius Serra i es podrà adquirir a la Fàbrica Lehmann el dissabte 6 de febrer, a les 17h.

Amb aquesta actuació, Comanegra volem que “serveixi perquè el Govern practiqui el que predica i deixi de fer declaracions també COMESTIBLES. En campanya electoral i cada dia, exigim que no ens prenguin més el pèl”