Del 12 al 15 d’abril a la Fira Barcelona Montjuïc

La nova edició del Saló del Còmic de Barcelona presenta novetats. El 36 Saló del Cómic de Barcelona ocupa un espai d’uns 50.000 metres quadrats i compta amb 180 expositors. Meritxell Puig, directora general de FICOMIC, assenyala que “hem introduït canvis per mantenir el públic fidel i al mateix temps que més gent participi del món del còmic”.

Una de les novetats d’aquest any és l’espai Comic Kids, una gran àrea d’uns 3.000 metres quadrats que dóna prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies; un espai lúdic i familiar on es podrà aprendre tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir còmics, jugar i dibuixar amb els autors.

Entre els autors convidats d’aquesta edició destaquen Vittorio Giardino, David Lloyd, Dave McKean, Jamie Delano, Fabrice Parne, Maliki, Liv Strömquist, Frank Pé, Miguel Díaz Vizoso, Ralf König, Dann Thomas, Kelly Sue DeConnick, Matt Fraction, Roy Thomas, Shea Fontana, Tillie Walden,  Lorena Alvarez, Stan Sakai, Carlos Pacheco, David Rubín, Elisa McCausland, Esteban Maroto, Juan Díaz Canales, Kiko da Silva i Paco Roca.

El programa d’exposicions inclou una mostra dedicada als 45 anys de Superlópez, el popular superheroi creat per Jan, autor del cartell d’aquesta edició i que segons Antoni Guiral, comissari general de les exposicions, “al llarg de 60 anys de professió ha demostrat ser un historietista excepcional”.

El Saló del Còmic també recorda les revistes espanyoles de còmics per a adults aparegudes entre 1978 i 1992 a través de la mostra antològica Les revistes del boom del còmic (per a adults).

El còmic clàssic es veurà representat a Jack Kirby, The King of Comics. L’exposició, dividida en dues parts, repassarà la trajectòria professional d’aquest autor nord-americà i que comptarà amb 31 originals seus .

També destaquen les mostres dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2017, que va ser per a Josep Maria Martín Saurí, i la de Jamás tendré 20 años, de Jaime Martín, que va guanyar el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol del passat Saló. Javi Rey, premi a l’Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el fanzine ParanoidlandPremi al Millor Fanzine, també tindran sengles exposicions.