Barcelona celebra la Setmana de la Poesia

De 4 al 10 de maig la ciutat de Barcelona programa activitats entorn a la poesia amb la presència de destacats autors.

Imatge Barcelona Poesia 2016La celebració de la Barcelona Poesia 2016 començarà el dia 4 de maig amb la concessió del premi dels Jocs Florals al poeta i traductor Eduard Sanhauja amb el poemari Teories del no.
Com a cloenda el 10 de maig el Palau de la Música acollirà el XXII Festival Internacional de Poesia, que aquest any comptarà amb els poetes Mireia Calafell, Mohsen Emadi, Joumana Haddad, Violet Grigoryan, Easterine Kire i Francisco Brines.

Ievguni Ievtuixenko i Joan Margarit protagonitzaran una lectura de poemes a l’Auditori de la Pedrera, el 5 de maig a les 19.30h.

Josep Pedrals,  Miquel Àngel Joan Llonovoy, Nacho Vegas, David Castillo, Eva Vaz, José Luis Piquero, Sílvia Bel, Carles Beltra,  Llúcia Vives i Enric Casasses també participen en aquesta edició de Barcelona Poesia 2016.

ELS HOMENATGES DE BARCELONA POESIA

Barcelona Poesia vol retre homenatge a Ramon Llull, amb motiu de la celebració de l’Any Llull, que commemora el setè centenari de la seva mort i que serà representat per Cos a Cos, un recital amb cançons tradicionals i anònimes que tenen l’amor com a protagonista.
També  està previst un homenatge a Carles Hac Mor, amb l’acte AntiHOMEnatge PARAPArèmic a CARLES HAC MOR lleiDADÀ universal, el 8 de maig al Verger del Museu Frederic Marès.
Montserrat Roig serà recordada en l’acte 25 anys sense Montserrat Roig que tindrà lloc al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i que comptarà amb algunes de les persones que, des de diferents àmbits, l’han reivindicada, gent que la va conèixer de prop i parlaran de l’escriptora en una conversa sincera i informal.
L’Homenatge a Anna Dodas és un tribut a la jove promesa que va morir assassinada l’agost de 1986 a prop de Montpeller en un viatge de vacances. Aquest acte tindrà lloc al Verger del Museu Frederic Marès i anirà a càrrec de David Caño, Pau Gener, Núria Martínez-Vernis i Blanca Llum Vidal.

L’espectacle Rosas de papel, que compta amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya, és l’espectacle que vol retre un homenatge escènic al poeta Jaime Gil de Biedma a través del trànsit entre els desitjos i els temors del poeta. Rosas de papel està protagonitzat per Pep Munné i Sílvia Comas.

Del 28 d’abril al 10 de maig es podrà veure al pati del Palau de la Virreina l’exposició L’atzar és breu un recull fotogràfic de Toni Moreno d’alguns poetes catalans amb versos de les seves obres.

CONSULTA ELS ACTES PROGRAMATS