Del 29 d’octubre a l’1 de novembre la Fira de Barcelona Montjuïc serà l’escenari de la XXII Saló del Manga Saló del Manga.

xxii-salo-del-manga-de-barcelonaEl certamen ocuparà els Palaus 1, 2, 4, 5 i la Plaça Univers, on estarà situat el gran escenari cobert. Per aquesta edició s’amplia l’espai del Saló fins arribar als 70.000 metres quadrats i també augmenta el nombre d’activitats i expositors.

El president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, ha posat èmfasi en aquest creixement. Comparat amb l’edició de dos anys enrere, la d’enguany és “un 40% més gran”, resultat –ha explicat Tixis– de la demanda per part dels assistents i del creixement d’expositors i activitats del mateix Saló. I és que ja fa temps que el Saló del Manga va molt més enllà del gènere: “El gran atractiu que té és que és un saló del manga i, a la vegada, una gran representació de la cultura japonesa”, ha dit el president de FICOMIC

El director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria, ha destacat “Hem fet un saló molt tematitzat perquè el visitant es pugui orientar ràpidament”.

Les llicències YO-KAI WATCH i Pokémon tindran un espai de videojocs de 3.500 metres quadrats de Nintendo, patrocinador oficial del certamen, i cadascuna d’elles comptarà amb una exposició pròpia. La literatura japonesa tindrà el seu protagonisme amb la presència de les escriptores Mitsuyo Kakuta i Banana Yoshimoto.

Entre els convidats d’aquesta edició hi destaquen els autors del manga de Pokémon, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto; els creadors del llargmetratge d’animació One Piece Gold, Hiroaki Miyamoto, Hiroyuki Sakurada i Masayuki Sato. Altres dels noms son el de Junji Ito, també conegut com a mestre del terror, o el de Toshio Maeda, l’artista més influent en la temàtica hentai del Japó. A més, el certamen comptarà amb la presència del director d’animació Yoshimichi Tamura, responsable de Dofus – Livre 1: Julith, entre d’altres títols de la factoria Disney i Dreamworks.

QUÈ HI PODREM VEURE A CADA PALAU?

660_x_plano-palacios-cat-4PALAU 1 
El Palau 1 estarà dedicat a la gastronomia japonesa, amb restaurants japonesos, el taller de cuina i l’exposició Wagashi, la rebosteria japonesa.

PALAU 2
La planta baixa del Palau 2 acollirà els expositors, la zona infantil, la sala d’actes 1, l’espai de videojocs de Nintendo i diverses exposicions. La cultura i tradicions japoneses ocuparan la segona planta del Palau 2, amb més activitats on destaquen els tallers de cuina macrobiòtica, de japonisme, de lectura o les sales de te, meditació i moviment. Aquest espai també acollirà exposicions de l’artista Chisato Kuroki, la pintora Kaoru Hirose o mostres dedicades als bonsais o al mític samurai Miyamoto Musashi.

PALAU 4
El Palau 4 serà l’espai dedicat als tallers de Manga i Anime, de Cosplay, de videojocs i de youtubers, a més d’exposicions i altres activitats.

PALAU 5
L’Auditori del Palau de Congressos (Palau 5) acollirà les projeccions de fins a set pel·lícules que no han estat estrenades comercialment al nostre país. A més, la planta baixa del Palau 5 tindrà l’exposició dedicada als monstres gegants japonesos, un espai de softcombat i un ring de lluites de monstres.

PLAÇA UNIVERS
La Plaça Univers estarà novament el gran escenari cobert, on tindran lloc els concursos de Cosplay, l’Anime Song Contest, exhibicions de balls asiàtics i actuacions musicals Un altre dels punts forts d’enguany es que el Saló del Manga serà l’escenari per a l’estrena en exclusiva de les millors pel·lícules d’animació i d’imatge real japoneses basades en els mangas més populars.