El congrés per primera vegada integrarà com a part essencial la veu dels infants i joves que, en mini-congressos, podran gaudir de l’expertesa dels grans especialistes LIJ que portarà el congrés.

Els congressos de l’IBBY se celebren cada dos anys en una ciutat d’un dels 82 països membres d’aquesta institució internacional i són un context per a la trobada d’especialistes i agents de les diferents baules del sector del llibre infantil i juvenil d’arreu del món, i especialment, entre aquells que mantenen un vincle amb I’IBBY.  També el congrés serveis per difondre, compartir i intercanviar idees, estudis i projectes relacionats amb la promoció del llibre i la lectura de diferents indrets. L’IBBY World Congress també serveix per celebrar l’assemblea general de l’entitat i lliurar els premis que convoca l’organització.

La candidatura s’ha presentat sota el lema ‘Reading is a universal right. Acces to cultures, languages and imagination’, fortament inspirat per la visió de la fundadora de l’IBBY, Jella Lepman. Una escriptora, periodista i activista alemanya que funda la institució a Zuric (Suïssa) l’any 1953 amb l’objectiu de recosir les ferides després de Segona Guerra Mundial a través de la literatura infantil i juvenil.

El fet de celebrar-se a Barcelona suposa segons l’YBBYCAT, un aparador internacional per a la LIJ pròpia i els agents del sector, que complementa les accions d’internacionalització, col·laboració i intercanvi. També asseguren que reforça el projecte de Barcelona com a ciutat de la Literatura i que pot enriquir i projectar les línies de treball del futur Pla Nacional del Llibre i la Lectura.

L’anunci s’ha fet oficial en el marc de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, la fira de referència on es reuneix tota la comunitat LIJ internacional.

Està prevista la presència de més de 600 professionals, amb representants de totes les baules però una presència més destacada d’especialistes, bibliotecaris i docents. Es programaran al voltant de més de 100 activitats programades per a diferents tipus de públic i en connexió amb la ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here