La Cambra del Llibre amplia la celebració de Sant Jordi del 21 al 23 d’abril i Barcelona repetirà  amb una ampliada superilla literària

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, confia que el proper Dia del Llibre serà, de nou, un èxiti que aquest Sant Jordi seguirà la línia de les diades prepandèmia tant pel que fa a la participació ciutadana com a la promoció de la lectura. Per aconseguir  aquest objectiu s’ampliaran els espais i Barcelona recuperarà  les Rambles i les llibreries i floristeries podran tenir parada davant del seu establiment els dies 21, 22 i 23 d’abril per tal d’afavorir la fluïdesa de les visites i compres.

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Eric del Arco, assenyala que “des del Gremi de Llibreters volem posar en valor la capacitat de treball de tot el sector del llibre per a mantenir l’esperit popular de Sant Jordi. La combinació d’espais professionals en moltes ciutats amb les parades davant de les llibreries arreu del territori permetran gaudir d’una festa única que es viu als carrers de tot el país. Floristes, llibreters, editors i distribuïdors treballem conjuntament amb les administracions per millorar allò que ja és una festa única. Encarem aquest Sant Jordi plens d’il·lusió i optimisme.”

D’altra banda, el president de la Cambra del Llibre de Catalunya,Patrici Tixis, ha destacat la importància de “consolidar un nou model de Sant Jordi a la ciutat de Barcelona amb espais definits per als professionals del llibre i de la rosa en diferents punts neuràlgics de la ciutat” i també ha agraït “el suport de les administracions, tant de l’Ajuntament de Barcelona com de la Generalitat de Catalunya per contribuir al creixement i ordenació de l’espai per Sant Jordi.”

Per la seva banda la consellera de Cultura, Natàlia Garriga,destaca que “Sant Jordi el fem totes les persones que llegim, totes les persones que escriviu, les editorials, les llibreries, els periodistes… tothom. Tots i totes feu possible aquesta gran festa. És per això que la diada de Sant Jordi és també una festa dels drets culturals”.  Finalment, el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha recordat que el model de la Superilla Literària “que vam estrenar l’any passat va ser un èxit, i aquest any el repetim i ampliem, amb un 10% més de superfície. En total hi haurà 154.000 metres quadrats dedicats a Sant Jordi al centre de Barcelona, l’espai equivalent a uns 22 camps de futbol”.

Enguany el tradicional pregó de Sant Jordi al Saló de Cent anirà a càrrec de l’escriptora i periodista Gemma Ruiz Palà. La ciutat de Barcelona també recuperarà el tradicional esmorzar de Sant Jordi, que tindrà lloc a les 9.30 h al Palau de la Virreina.

Lleida celebrarà el Sant Jordi a a la rambla de Ferran, Tarragona a la rambla Nova i Girona al recinte La Copa de la Devesa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here