L’editorial catalana celebra el quart de segle amb reedicions dels llibres més destacats del seu catàleg basat en no ficció, assaig i novel·la.

angle editorial 25 anysAngle Editorial es va crear l’any 1992 i des de llavors ha publicat al voltant de 550 títols

Kurt Vonnegut, Jonathan Lethem, Julian Barnes, Cheryl Strayed, Niccolo Ammaniti, Siri Husdvet, Lena Andersson, Albert Pijoan, Maylis de Kerangal son alguns dels noms destacats que han estat publicats a Angle Editorial en els darrers 25 anys.

L’editorial assegura que ‘Durant aquests 25 anys d’experiència hem donat a conèixer autors, hem publicat títols que han connectat amb milers de lectors i hem creat una línia literària eclèctica lluny de convencionalismes i moguda per la passió per la lectura’. Ara per celebrar els 25 anys volen compartir amb els lectors els títols i els autors que han marcat el seu catàleg.

Per començar ha publicat els cinc primers títols amb una nova coberta commemorativa; El sentit d’un final de Julian Barnes, Tu i jo de Niccolò Ammaniti, El franctirador d’Albert Pijuan, Biografia del silenci de Pablo d’Ors i La vida al davant de Romain Gary. Properament els títols que es reeditaran seran: Nivells de vida de Julian Barnes,  Allò que vaig estimar de Siri Huvsdet, Elogi a l’ombra de Junichiro TanizakiCiutat de vidre de Paul Auster i Reparar els vius de Maylis de Kerengal.

L’editora Rosa Rey en una entrevista a L’Illa dels Llibres. Fotografia de Sílvia Rodriguez

L’editora Rosa Rey en una entrevista a L’Illa dels Llibres destacava que ‘La vocació d’Angle des del seu inici és la de ser una editorial generalista, i és per aquest motiu que tenim un catàleg molt eclèctic al que no volem renunciar. Hi ha llibres i col·leccions per a tota mena de lectors i penso que això reflecteix la personalitat de l’equip que formem part d’Angle.’

Sobre aquest equip assegurava ‘ Tant el Joan Simon, que és la persona amb més experiència de la casa i autèntic pal de paller, com la Sílvia Rodríguez, entusiasta de mena, responsable de comunicació, com jo mateixa, som gent molt curiosa, amb interessos diversos, i una relació amb els llibres molt vital.’ Tot plegat per aconseguir un catàleg amb molta diversitat ”Llegim i publiquem novel·les, però també parlem de política i editem llibres polítics, els llibres d’investigació periodística o la divulgació històrica són dos dels nostres temes estrelles.’ Assenyalava l’editora Rosa Rey.