Amsterdam Llibres publica una edició especial d’Un cel de plom

La novel·la narra la vida de Neus Català supervivent del camp de concentració nazi de  Ravensbuck

L’edició especial d’’Un cel de plom’ inclou les cartes dels lectors més emotives que ha rebut Neus Català, així com una especial nota d’agraïment als lectors de la mateixa Neus
La nova edició també compta amb imatges inèdites a l’interior.

Filla de pagesos d’un petit poble del Priorat, Els Guiamets, Neus Català, tenia vint-i-un anys quan va esclatar la Guerra Civil espanyola. Llavors va decidir ajudar a la causa republicana i es va fer responsable sanitària d’una colònia de 182 nens. Després vindria l’exili a França, on es va enamorar í va col·laborar amb la Resistència…
Més tard va ser capturada per les SS i deportada als camps de Ravensbrück i Holleischen.

“Envoltada de dones amigues i de dones desconegudes que patien el mateix destí que jo, em sentia sola a la vegada que em sabia acompanyada. En la nostra immensa solitud ens teníem les unes a les altres.”

Un cop alliberada del camp de concentració va prometre no oblidar i ara als noranta-sis anys es manté fidel a aquella promesa.

Neus Català va  explicar de nou les seves memòries perquè Carme Martí  pogués escriure la  novel·la on s’aboquen tots els records d’una vida marcada per la lluita i la supervivència.
Neus Català va sobreviure a l’horror dels camps de concentració gràcies a la força moral i a la solidaritat entre les companyes.