L’escriptor publicarà el 15 de setembre una nova novel·la on recrea un nou univers literari

Una història d’amistat en plena maduresa és el punt de partida de la nova novel·la de l’autor de títols com “Una mare”, “Un gos” i “Un amor”.

Alejandro Palomas inicia amb ““Un país amb el teu nom” (Columna /Destino), un nou univers literari i ens proposa conèixer a l’Edith i en Jon que són els únics habitants d’un petit poble abandonat. Als 74 anys, l’Edith, publicista jubilada, ocupa l’antiga rectoria juntament amb els seus onze gats. En Jon, cuidador d’elefants al zoo i a punt de fer-ne seixanta, viu a l’antiga escola.

Tot i que al principi no es relacionen, una urgència amb un dels gats servirà perquè l’Edith i en Jon comencin a fer amistat. Un dia, però, la vida se’ls capgira quan la direcció del zoo comunica al Jon que prescindeixen dels seus serveis, fet que coincideix amb dues pertorbadores notícies més: dues granges d’aus s’instal·laran a prop del poble i l’ajuntament convertirà la gran casa del llac en un hotel rural per dinamitzar la zona.

Alejandro Palomas continua escrivint i publicant novel·les. Per a ell, el fet d’escriure “Significa… ser lliure” com va recordar en una entrevista a L’Illa dels Llibres l’any 2019.
La inspiració per buscar arguments de les seves obres afirma que “No les busco perquè surten i apareixen. No les busco perquè sé que si les busco no vindran mai”.

Les obres de Palomas destaquen per les emocions que desprenen, Sobre aquest fet, l’autor recordava “A mi m’agrada molt treballar les emocions i faig una masterclass on treballem molt això i de com escriure directament les emocions traient les pròpies i sense filtres. Segurament hi arribo perquè hi ha poc filtre.”

Ara s’enfronta a un nou univers literari, però mantenint l’essència que ha captivat a milers de lectors brillant amb un segell propi.


Alejandro Palomas també és autor de la novel·la “Un fill” que va rebre el Premi L’Illa dels Llibres 2015. L’any 2019 publicaria “Un secret” la seqüela per tornar a posar-se en la pell d’en Guille i la seva amiga Nàzia per narrar temes molt actuals com els matrimonis de conveniència, el bullying, el paper dels psicopedagogs o la superació de situacions complicades en la infància a més de l’amistat, la complicitat, l’adaptació i la immigració.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here