L’autor de les novel·les ‘Un fill’ i ‘Una mare’ ha comentat a través de Facebook les raons.

Alejandro Palomas, UN FILLEn el comunicat a la xarxa social de Facebook Alejandro Palomas destaca ‘Aquest Sant Jordi no estaré signant, i encara que podria donar-vos mil excuses, que para això els escriptors som bons inventors de raons, la veritat és la veritat i és aquesta’.

L’autor afegeix que ‘L’any passat, un parell de dies abans de Sant Jordi, Rulfo va passar per quiròfan. Jo, com a bon pare sofridor que sóc, vaig passar una nit terrible amb ell i vaig dubtar molt si cancel·lar les meves signatures i quedar-me o complir amb els meus compromisos i deixar-ho en mans del meu veterinari. Al final, vaig estar signant. Abans de sortir al matí, vaig passar a veure-ho i vaig estar amb ell una estona.’

Davant d’aquell fet, l’escriptor ‘En acomiadar-me tenia el cor tan encongit que ni tan sols vaig poder parlar. Així i tot li vaig prometre que si sortíem d’aquesta, el dia de Sant Jordi de l’any següent l’hi dedicaria solament a ell i aniríem plegats al pantà perquè pogués banyar-se, que és el que més li agrada del món’.
Després de la recuperació del gos va decidir que aquest any no signaria per Sant Jordi ‘La sort ens va acompanyar i Rulfo segueix amb mi. I jo em dec a la meva promesa i al meu petit ós blanc’ assenyala Palomas.