Albert Sánchez Piñol i Victus, el més vist del mes d’octubre a L’illa dels llibres.

Els lectors de L’illa dels llibres també han seguit massivament el  sorteig de sis novel·les de Mari Jungstedt i l’article dedicat a la  novel·la Wonder.

1-Avançament de ‘Victus’, la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol’  La publicació de  la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol ha estat la notícia més vista del mes d’octubre a L’illa dels llibres.
L’avançament de fragments de la novel·la que va oferir L’illa dels llibres i l’entrevista realitzada a l’escriptor català han estat els articles més visitats.

2-Sorteig de sis novel·les de Mari Jungstedt. Coincidint amb la publicació del  6è misteri a l’illa de Gotland de l’escriptora sueca Mari Jungstedt,  L’illa dels llibres gràcies a les editorials Maeva i Columna ha  sortejat 6 exemplars de  La falsa sonrisa/ El fals somriure.

3-WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments.  Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats.
R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

4-Javier Marias rebutja el Premio Nacional de Narrativa. El Ministerio de Cultura ha concedit  a l’escriptor Javier Marias, el Premio Nacional de Literatura en la modalitat de Narrativa amb l’obra ‘Los enamoramientos’.
Després d’anunciar-se el guanyador, finalment,  Javier Marias l’ha rebutjat.  En algunes ocasions, l’escriptor ha declarat que no rebria mai un guardó  institucional. Marias ha declarat que  l’Estat no li ha de donar res per la seva tasca d’escriptor.

5-Cinquanta ombres d’en Grey’: la novel·la eròtica convertida en bestseller. L’escriptora E L James ofreix una novel·la on barreja romanticisme i erotisme amb pràctiques  sexuals de domini i submissió.

6-Un cel de plom, la vida novel·lada  de Neus Català. Carme Martí ha acceptat el repte de novel·lar  a ‘Un cel de plom’ la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrüc.

7-Germans gairebe bessons de M. Mercè Cuartiella. L’escriptora Maria Carme Roca analitza l’obra guanyadora del Premi Llibreter 2012.

8-Edicions del Periscopi, nou segell editorial en català. L’editorial està dirigida per Aniol Rafel pretén seleccionar i editar en català obres contemporànies que destaquin pel seu valor literari’. Segons paraules de l’editor  , volen publicar llibres  fets amb esforç, il·lusió i professionalitat.

9-El Gremi Llibreters presenta  Liberdrac, un portal de venda del llibres digitals. Liberdrac oferirà  una àmplia oferta de títols en català i castellà i, properament, també en anglès, tant de fons com les últimes novetats.
Es tracta tal i con han assegurat els creadors de Liberdrac, d’una experiència col·laborativa, inèdita a l’Estat i en el sector, impulsada pel Gremi de Llibreters de Catalunya per a posicionar-se en el negoci digital del llibre.

10-Ken Follet publica ‘L’hivern del món’. L’escriptor Gal·lès, publica el segon volum de la trilogia El segle, on narra els fets més destacats del segle XX des de l’òptica de cinc familíes de diversa procedència.