50 anys de la revista Cavall Fort.

 La revista infantil Cavall Fort va néixer l’any 1961  i s’ha convertit en tot un referent en la cultura infantil catalana.

Ara la revista celebra el seu 50 aniversari amb l’edició d’una revista especial de cent pàgines que servirà fer oferir un repàs per la història de la revista.
Cavall  Fort va néixer amb l’objectiu d’ajudar els seus lectors a adquirir el gust per la lectura, a despertar la curiositat pel món que els envolta i estimular-ne la creativitat. També per estimular la lectura en els nois i noies entre 9 i 15 anys.
El divendres 2 de desembre tindrà lloc al CaixaForum un acte de celebració que estarà encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. 
A l’acte es lliurarà el Premi Cavall Fort 2011, que aquest any  ha premiat   a Albert Garriga i Pujol, pel seu recull de tres contes: Polsim, Farina i Balma.
També hi participarà la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, i la bibliotecària de l’Ateneu Popular de Morvià i protagonista d’alguns dels fets singulars que es recullen al número del 50 aniversari de la revista, Roseta Xuclamel.
El mes d’abril és farà una festa per celebrar els 50 anys de la revista catalana i  Tv3 també estrenarà el documental Món Cavall Fort , el joc 50 enigmes de Cavall Fort .
La revista va ser dirigida per Josep Tremoleda, després  Albert Jané  i actualment Mercè Canela. n’és la directora des de 1997.
La galeria d’escriptors que han passat per Cavall Fort  és molt important  i destaquen; Joaquim Carbó, Josep Vallverdú, Pep Albanell, Salvador Espriu, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig i  Tísner entre d’altres.
Si parlem dels il·lustradors cal destacar  Cesc, Picanyol, Fina Rifà, Pilarín Bayé.
Cavall Fort també ha comptat en els 50 anys amb les col·laboracions d’artistes destacats com Joan Miró, Antoni Tàpies i Josep Maria Subirachs.