335 novel·les opten al Premi Nadal de Novel·la i 20 al Premi Josep Pla

El nom dels premiats es donaran a conèixer el 6 de gener en la tradicional vetllada a l’Hotel Palace de Barcelona

Premi Nadal i Josep Pla 2014

El 71 Premi Nadal de Novel·la, dotat amb 18.000 euros, ha rebut 335 obres procedents d’Espanya i altres països del món.
Segons informat l’editorial Destino en un comunicat, les novel·les rebudes reflecteixen la gran riquesa de registres del gènere novel·lístic, i abunden tant les que es basen en la intriga com les de tall intimista.
El jurat està format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Clara Sánchez, Andrés Trapiello i Emili Rosales.
Carmen Amoraga amb ‘La vida era eso’ va ser la guanyadora de l’anterior edició

En la mateixa vetllada es coneixerà  el gunyador de la 47a edició del Premi Josep Pla de prosa en català dotat amb 6.000 euros
El jurat del Premi Josep Pla 2015 el formen Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Àlex Susanna i Ester Pujol.
En aquesta edició hi ha hagut un total de 22 obres presentades, que provenen de gairebé tot l’àmbit catalanoparlant. Entre els originals, hi predominen les novel·les ambientades en el nostre present en un sentit ampli. També destaquen les històries sobre conflictes socials i la novel·la històrica amb personatges reals com a protagonistes.

Els ambaixadors, d’Albert Villaró, una ficció basada en un desenllaç diferent dels Fets d’Octubre del 1934, i en les conseqüències històriques que hauria tingut, va resultar guanyadora de l’edició anterior.