Carlos Ruiz Zafón, Maite Carranza, Jordi Sierra i Fabra o Gabriel Janer Manila han estat alguns dels guanyadors del premi Edebé.

premi edebeAquest any 303 originals aspiren a rebre el premi en les dues modalitats: infantil i juvenil.
Pel que fa a les temàtiques predominants, en la modalitat infantil destaquen les novel·les realistes i també les d’aventures. En la modalitat juvenil, sobresurten les novel·les de denúncia i policíaques o d’intriga.

Després de 24 convocatòries anteriors, el Premi ha aconseguit una consolidació important amb obres com L’illa de Bowen, de César Mallorquí, i Paraules emmetzinades, de Maite Carranza, han estat distingits amb el Premio Nacional 2013 i 2011, respectivament, que concedeix el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

El Premi Edebé té una dotació econòmica global de 55.000€: 30.000 euros per a l’obra juvenil i 25.000 per a la infantil.

Ara fa uns 25 anys Gabriel Janer Manila i un jove Carlos Ruiz Zafón van ser els primers autors premiats d’aquest certamen que té com singularitat que es poden presentar originals en quatre llegües: castellà, català, gallec i basc.

El 25 de gener coneixerem els guayadors de la nova edició.