Les obres ‘La Immortal’ i ‘Rere l’ombra del bruixot’ han estat guardonades en la vint-i-cinquena edició del premi.

Ricard Ruiz Garzón y Francisco Díaz Valladares 2El Premi Edebe compta amb una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000€ per a l’obra juvenil i 25.000 per a l’obra infantil). En la XXV edicio s’han presentat tres-cents tres originals procedents de tot l’Estat espanyol i tambe de diversos paisos d’America Llatina.

Ricard Ruiz Garzón, a La Immortal, acosta al lector la història commovedora d’una nena, la Judit, de caràcter tenaç i competitiu, que es converteix en tota una mestra de l’estratègia dels escacs i de la vida. El respecte, la paciència i el saber guanyar i perdre li donaran a la Judit la inspiració i les ganes per lluitar contra el tracte injust que rep el seu rival i amic, un misteriós mestre iranià dels escacs.

El periodista i escriptor Ricard Ruiz Garzón ha publicta diversos llibres i ha rebut els guardons com el Miradas 2006 per Las voces del laberinto (Plaza & Janes / Debolsillo) i el Ramon Muntaner 2016 per Herba negra (Fanbooks, amb Salvador Macip).

El llibre, ‘La immortal’ està dirigit a lectors a partir dels 10 anys, es publicarà al mes de març.

Per la seva banda Francisco Díaz Valladares, ha rebut el Premi Edebé a la categoria infantil amb Rere l’ombra del bruixot.

Es tracta d’una historia d’aventures ambientada en els exòtics paisatges d’Àfrica, en ple segle XXI. Tot i que la seva pell és blanca, en Julen va néixer al continent africà i mai s’ha sentit un estrany allà. En el seu viatge de tornada, descobreix que no hi ha heroi més gran que el seu avi, un antropòleg intrèpid, ni major bellesa que la d’una jove massai. Però les ingerències d’un capitalisme sense escrúpols canviaran la convivència de les tribus que habiten la zona.

Els guanyadors de l’any anterior van ser Jordi Sierra i Fabra, amb L’Aprenent de Bruixot i Els Invisibles, i Luis Leante, amb Fuig sense mirar enrere.