Les reflexions del poeta català no deixaven indiferent. Les entrevistes i sobretot el seu llibre “Poètica”, publicat lany 2020 són un bon exemple.

A L’Illa dels Llibres hem recopilat 10 reflexions de l’arquitecte de les paraules

1“Sempre he tingut consciència que la poesia per a mi s’estenia per tota la vida. La pressa, doncs, no ha format part de la meva relació amb el poema.”

 

2“Cap de nosaltres comptem gaire, fins i tot els que semblen comptar molt, però ens pot salvar el mateix que, curiosament, també pot salvar el poema: la seva honesta intensitat.”

 

3“La poesia necessita ser escrita per la mateixa raó que “necessita ser llegida, i el conjunt poeta-poema -lector és el que la defineix: si falla un dels tres, la poesia no existeix”.

 

4“Com en tots els aspectes importants de la vida, en poesia tampoc es regala res.”

 

5“L’obligada llibertat interpretativa del lector de poesia només és comparable a la de l’intèrpret musical, i el poeta està més a prop del compositor que del novel·lista”.

 

6“Una literatura no pot funcionar amb poetes de primera i crítics de tercera, o viceversa. Tampoc és bo que el crític sigui un poeta frustrat, ni que el poeta cregui que, com a tal, ja porta en ell el millor dels crítics”

 

7‘La llibertat és una llibreria’

 

8“La poesia no és que sigui l´avantsala de la soledat, és que és la soledat mateixa”

 

9“Un poeta fa por per la veritat que busca i la soledat que porta”

 

10“Les nostres necessitats modelen les nostres lectures i les lectures modifiquen les nostres necessitats.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here