10 anys dels diaris de la Carlota.

Deu anys després es publica El diari taronja de la Carlota, on Gemma Lienas tracta temes relacionats amb la immigració.

Ja fa 10 anys que l’escriptora Gemma Lienas va iniciar els diaris de la Carlota. Aquests diaris han estat molt ben rebuts des de la seva publicació i fins i tot l’any 2003 van rebre la menció d’honor de la UNESCO a la tolerència per El diari lila de la Carlota.
Cada diari tracta un tema diferent i vol acostar als lectors adolescents temes com la sexualitat, la immigració, la violència de gènere. Sempre temes tractats amb la delicadesa que caracteritza a l’autora catalana i donant la màxima informació possible.
Ara l’editorial Empúries ha publicat el cinquè diari protagonitzat per la Carlota. El diari taronja de la Carlota tracta qüestions relacionades amb el món de la immigració, les drogues, i els drets humans. Tot comença quan la Carlota se sorprèn quan una jugadora de bàsquet de l’equip contrari surt al camp amb pantalons llargs, i encara s’estranya més quan descobreix que ho fa per obligacions culturals i religioses. Com curiosa que és, la Carlota comneça a investigar i descobreix quina és la situación dels inmigrants que viuen a casa nostra.
Gemma Lienas és una autora compromesa i que sempre ha destacat per la seva lluita pels drets de les dones i la igualtat. La seva primera novel•la Cul de sac la va publicar l’any 1986. Des de llavors no ha parat d’escriure i has aconseguit força èxit amb les seves novel•les on destaquen els títols Una nit, un somni, Bitllet d’anada i tornada, ‘Els diaris de la Carlota, El final del Joc, Atrapada al mirall

2001 El diari lila de la Carlota
. Carlota debutava amb un primer diari on es qüestionava sobre la igualtat entre home i dona i les diferències i distàncies que encara avui en dia existeixen.

 

 

 
 2004 El diari vermell de la Carlota

Les respostes a temes relacionats amb la sexualitat experimentats en alguns casos per la propia Carlota. Un llibre ideal no nomès per als joves sinó també per als apres i educadors. Gemma Lienas aboca les respostes a moltes preguntes que es formulen els joves d’avui en dia en temes relacionats amb la sexualitat i que pogues vegdes s’han atrevit a preguntar com els mètodes anticonceptius, l`embaràs, l`homosexualitat, les malalties de transmissió sexual, les disfuncions sexuals…


  2006 El diari Blau de la Carlota
aquestes formes de violència i ens ofereix recursos per defensar-nos davant de situacions de perill. un diari sobre la violència de gènere, un problema que fa segles que existeix però que només s’ha fet visible en els últims anys. A partir de testimonis que va recollint, alguns d’ells molt propers, i d’informació que reb, com sempre, de la seva mare, la seva àvia i la seva tieta Octàvia, la Carlota escriu aquest diari blau que teniu entre mans, i que també parla de la violència escolar i la violència infantil, que tenen mecanismes similars als de la violència de gènere: a partir d’idees que la tradició dóna per bones, algunes persones es creuen superiors a unes altres, de les quals abusen.
 

2010 El diari groc de la Carlota.
 En aquest diari la Carlota ens parla de les drogues. Quins tipus de drogues hi ha? ¿Quins efectes provoca cadascuna? ¿Què és l’addicció? ¿I la síndrome d’abstinència?